1. O parte din simigeriile din Bucureşti au scumpit covrigul cu 50% în ultimele luni, de la 1 leu la 1,5 lei bucata, potrivit datelor din teren. Specialiştii din industria panificaţiei pun scumpirea covrigului pe seama creşterii costurilor de producţie. (ZF.ro)

2. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a vorbit miercuri într-o emisiune la TVR, despre o eventuală taxă de autostradă pe care şoferii ar trebui să o plătească. (Capital.ro)

3. Guvernul își creează sieși, dar și cetățenilor și mediului de afaceri, sentimentul greșit că economia se află în fața unor probleme insurmontabile și că în orice clipă trebuie adoptat un act normativ cu celeritate excepțională pentru a îndrepta lucrurile, doar în ultimele 12 luni făcând obiectul unor ordonanțe de urgență subiecte de o importanță covârșitoare. (Profit.ro)

4. România va asigura preşedinţia Uniunii Europene în momentul în care Bruxelles-ul vrea să aducă controversatul gazoduct promovat de Gazprom Nord Stream 2 sub legislaţia europeană, lovind atât în interesele gigantului rus controlat de Moscova, cât şi în interesele unor mari grupuri energetice occidentale (Economica.net)

5. România se clasează în topul primelor 15 companii din Europa Centrală şi de Est (ECE) cu Automobile Dacia, care a avut anul trecut venituri de 4,9 miliarde de euro, conform datelor publicate de revista Coface.  (BusinessMagazin.ro)

6. Unul din patru angajatori români intenţionează să recruteze studenţi în perioada octombrie-decembrie 2018, potrivit unui studiu efectuat de platforma BestJobs şi publicat joi. În prezent, 58% dintre angajatori declară că până la 5% dintre angajaţii lor se află încă pe băncile facultăţilor. (News.ro)

7. Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, sustine ca TVA nu va creste, mentionand ca Guvernul a spus clar de la inceput ca nu va majora numarul si cuantumul taxelor. Oficialul adauga ca nu a luat niciodata masuri care sa impovareze contribuabilul. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news