1. Sub 100.000 dintre românii care au veniturile declarate în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor au muncit, cu normă întreagă, pe salarii de bază cuprinse între aproximativ 4.800 de lei net şi 5.200 de lei net în luna aprilie, potrivit informaţiilor comunicate exclusiv pentru Economica de Inspecţia Muncii. Numărul acestora a crescut cu peste 40% într-un an, arată datele pe care instituţia le-a transmis pentru Economica.(Economica.net)

2. Morgan Stanley, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume, a stabilit condițiile în care va prelua activele imobiliare ale fondului de investiții AEW Europe, care iese astfel de pe piață după un deceniu de activitate locală. Definitivarea tranzacției este o formalitate, spun sursele Profit.ro. (Profit.ro)

3. Un milionar din Top 300 Capital a dat marea lovitură. Acum tranzacția este încheiată. O mare companie din România îi dă bani omului de afaceri ca să lucreze pentru ea. Este vorba despre Gabriel Comănescu, cel care va oferi servicii pentru OMV Petrom. (Capital.ro)

4. Rata deceselor în rândul pietonilor în accidente de trafic rutier este cea mai ridicată în România, înregistrându-se 37 de decese la un milion de locuitori. Vecinii bulgari deţin şi ei primul loc în statisticile UE în cazul accidentelor în care sunt implicate autoturisme, arată un studiu Eurostat. (Mediafax.ro)

5. China a pus în aplicare tehnicile ”de manual” brevetate de Rusia pentru a dezinforma, iar Facebook și Twitter au anunțat că au eliminat pagini și conturi care îi catalogau pe protestatarii din Hong Kong ca fiind ”gândaci” sau teroriști precum cei de la ISIS. (HotNews.ro)

6. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat marţi că a acordat unui producător din Bucureşti încă şase atestate pentru produse tradiţionale în cursul săptămânii trecute. (News.ro)

7. Statele Unite au decis sa extinda cu 90 de zile permisiunea ca Huawei Technologies sa cumpere componente de la companii americane, pentru a aproviziona clientii existenti, dar a adaugat 40 de unitati ale companiei chineze pe lista neagra. (Ziare.com)

8. Investitorii continua sa pompeze sume importante in industria FinTech la nivel global, dovada fiind cifrele din raportul CB Insights referitoare la evolutia acestui sector in cel de-al doilea trimestru din 2019. Peste 8,3 miliarde de dolari au adunat jucatorii din industria FinTech de la investitori in cel de-al doilea trimestru al acestui an, cu peste 1,5 miliarde dolari mai mult decat in primele 3 luni din 2019. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news