1. Peste jumătate dintre angajaţi spun că au în plan să ceară o mărire salarială sau să îşi caute un nou loc de muncă până la finele acestui an, nivelul insuficient al veniturilor fiind principala nemulţumire a acestora, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs. (ZF.ro)

2. Vânzările de automobile cu propulsie alternativă (electrice, hibride, fuel cell și cu gaze naturale) trebuie să crească puternic pentru a atinge „țintele ambițioase ale UE” pentru 2025 și 2030, referitoare la emisiile de CO2. România se află la extreme pe această piață: are cea mai mare subvenție, dar cea mai proastă infrastructură, remarcată de altfel și de raportul Asociației Constructorilor de Automobile din Europa. (Profit.ro)

3. CEZ România a făcut un anunț cutremurător. Compania a luat decizia de a-și restrânge activităţile din patru state europene, inclusiv România, pentru a-şi creşte afacerile din propria ţară. Anunțul a fost făcut de managerul de ţară al CEZ în România, Ondrej Safar. El a explicat că CEZ are o nouă strategie, aprobată de Adunarea Acţionarilor, unde s-a definit direcţiile pe care le va urma compania. (Capital.ro)

4. ANAF a publicat pe site-ul insituţiei un plan de măsuri ce prevede eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul General Consolidat care este care prevede o “lista alba” a celor “mai buni” contribuabili şi care este foarte aproape de implementare conform declaraţiilor recente ale şefei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, în cadrul unei emisiuni tv. (Mediafax.ro)

5. Toate companiile din energie ar putea fi obligate să notifice ce Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), cu cel puţin 12 luni înainte, intenția unui de a efectua modificări ale statutului juridic, se arată într-un proiect de ordin al ANRE pus în dezbatere publică. Proiectul apare într-un moment delicat pentru piața energetică din România, în condițiile în care ENEL și CEZ tocmai și-au anunțat intenția de a vinde active importante din România. (HotNews.ro)

6. Apple deschide marţi o acţiune în justiţie împotriva Comisiei Europene, pentru a contesta decizia acesteia de a-i impune plata unor taxe retroactive de 13 miliarde de euro în Irlanda, într-un caz de referinţă în campania UE de a combate eludarea taxelor de către companiile multinaţionale, transmite Reuters. (News.ro)

7. Pensiile de serviciu civile şi militare au costat bugetul de stat 4,28 de miliarde de lei în primul semestru din 2019, cu peste 5% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2018, reiese dintr-o analiză realizată de Economica pe baza datelor primite în exclusivitate de la Casele de Pensii care administrează aceste drepturi. (Economica.net)

Topics #revista presei #top news