17% dintre angajații din Uniunea Europeană spun că în ultimele două luni au fost contactați în repetate rânduri de către șefi în timpul liber pentru a rezolva diferite probleme de serviciu. Timpul liber al bărbaților este întrerupt mai frecvent cu probleme de serviciu decât cel al femeilor. 20% dintre bărbați sunt solicitați pentru a rezolva probleme de serviciu în afara orelor de program, în timp ce doar 14% dintre femei au timpul liber fragmentat de către problemele de serviciu.

Mai mult, cei care au fost contactați pentru a face o acțiune directă înainte de următoarea zi de lucru a fost de 10%. În cazul bărbaților, 12% au fost solicitați să facă o acțiune directă legată de job, în timp ce doar 8% dintre femei au fost solicitate pentru o astfel de acțiune.

1 din 4 manageri au fost solicitați în timpul liber

Solicitarea unor acțiuni directe în timpul liber a fost diferită în funcție de profesie și domeniul de activitate. În timp ce unele domenii sunt mai expuse lucrului în timpul liber, profesioniștii din alte domenii pot sta liniștiți după orele de program. Și în funcție de profesii proporțiile diferă între bărbați și femei.

Angajații cei mai solicitați în timpul liber au fost cei din imobiliare, cu o medie de 18%. Aici, cei mai solicitați au fost bărbații cu 21%, în timp ce 18% dintre femei au fost solicitate la serviciu în timpul liber. În domeniul IT și al comunicării, proporția este de 15%, cu 16% în rândul bărbaților și 11% în rândul femeilor.

Din perspectiva funcțiilor ocupate de cei solicitați în timpul liber, managerii sunt cei mai expuși, fiind contactați în repetate rânduri în timpul liber. 28% din persoanele  cu funcții de coordonare și conducere au suferit fragmentări ale timpului liber.

Bărbații sunt mai solicitați decât femeile

În toate activitățile economice bărbații sunt mai solicitați decât femeile. 30% dintre bărbații cu funcții de conducere și decizie și 22% dintre femei au suferit de fragmentări repetate ale timpului liber. Profesiile care suferă cea mai redusă imixtiune în timpul liber al angajaților sunt ocupațiile elementare. Aici, doar 3% dintre angajați, atât femei, cât și bărbați, sunt solicitați în timpul liber.

 

 

Topics #job #solicitari profesionale in timpul liber #timp liber