Un parc subacvatic foarte vast, de aproximativ 100.000 de metri pătrați urmează să fie inaugurat în luna august în Bahrain. „Vedeta” parcului este un Boeing 747 scufundat special pentru a fi explorat de vizitatori.

Conform CNN, prin acest parc, țara din Golful Persic speră să devină o atracție de top pentru pasionații de scufundări din toată lumea. Parcul este în apropiere de orașul Diyar Al Muharraq construit pe șapte insule artificiale și este cel mai mare construit cu această temă.

Piesa centrală. Avionul Boeing 747, cu o lungime de 70 de metri a fost pregătit special pentru a servi scopurilor parcului și este cel mai mare aparat de zbor care a fost scufundat până acum.

Proiectul și implementarea lui este rezultatul colaborării dintre autoritățile din Bahrain și sectorul privat activ în țară. Pe lângă avion, vizitatorii vor avea parte de un peisaj special care va cuprinde inclusiv statui și recif construit artificial, precum și o repică a pieței de perle din Bahrain.

Turiștii și rezidenții vor putea să-și rezerve tururi ale parcului prin centrele specializate în scufundări începând cu luna august 2019.

Autoritățile spun că este un proiect ecologic care respectă natura și ajută la reconstrucția vieții marine. Totuși, din lumea științifică au început să apară voci care contestă caracterul ecologic pe care și-l asumă responsabilii proiectului.

Topics #Bahrain #Boeing 747 #parc subacvatic #scufundari