Viitorul „buticurilor” care dominau, până nu de mult, colțurile străzilor, arată bine și dominat de tehnologie. Inteligența artificială revigorează aceste prime forme de comerț liber autohton post-decembrist. Un startup din Franța este responsabil pentru transformarea micilor magazine de cartier.

În condițiile în care pandemia a schimbat regulile comerțului, favorizând online-ul în defavoarea magazinelor tradiționale, proprietarii de magazine aveau nevoie de o soluție care să le poată asigura supraviețuirea. Magazinele autonome ar putea fi un răspuns, mai ales că facilitează distanțarea socială.

Storelift, compania care încearcă să revoluționeze comerțul prin crearea unei experiențe de cumpărare hibrid folosește inteligența artificială și vederea asistată de calculator, tehnologii implementate și în magazinele fizice Amazon GO.

La începutul acestei săptămâni Storelift a anunțat deschiderea primelor două magazine autonome sub numele BOXY. Cele 2 magazine sunt construite în containere reorganizate ceea ce le oferă și avantajul mobilității. Oricând containerele pot fi transportate în alt cartier sau zonă care are nevoie de un magazin cu produse esențiale.

Fondatorii companiei franțuzești spun că abordarea lor este doar un exemplu referitor la modul în care afacerile se pot adapta noilor realități și pot alege să încerce alte nișe. Bineînțeles, tehnologia joacă un rol primordial în tot acest demers. Pe termen mediu și lung, adoptarea acestei tehnologii scade considerabil costurile de operare ale unui magazin.

Conform CEO-ului Storelift, Tom Hayat, compania vizează cartierele în care 10.000 de locuitori nu au acces facil la un centru comercial sau la magazine fizice din care să se aprovizioneze cu produse de primă necesitate.

Tom Hayat a fondat Storelift împreună cu David Gabai cu scopul de a oferi o soluție pentru aprovizionarea cu produse de primă necesitate, în special de produse proaspete. Au gândit această soluție prin dezvoltarea unei rețele de magazine autonome, interconectate și deschise non-stop. Prime două magazine Boxy în două zone limitrofe ale Parisului.

Topics #BOXY #comert #inteligenta artificiala #tehnologie