Odată cu perspectivele reintrării vieții într-un făgaș de normalitate, companiile din țară își revizuiesc strategiile astfel încât, în 2021 să poată compensa eventualele efecte negative generate de situația medicală și economică sub semnul căreia a stat anul trecut.

Chiar dacă 2020 a fost un an în care performanțele economice ale EVO-LINE, unul dintre ce mai dinamici producători de sisteme de tâmplărie PVC din vestul țării, s-au menținut pe fondul efervescenței sectorului construcțiilor, interacțiune cu piețele europene a fost viciată. Compania, s-a orientat în 2020 către piața locală, chiar dacă în anii precedenți, cea mai mare parte a proiectelor în care se implica erau în țări din spațiul european, cu precădere Italia și Germania.

Experiența internațională a contribuit decisiv la evoluția companiei atât din perspectiva procedurilor de calitate, cât și din punctul de vedere al eforturilor orientate către zona de cercetare-dezvoltare. EVO-LINE pune un accent special pe dezvoltarea de soluții care să vină în întâmpinarea nevoilor de eficiență energetică a clădirilor moderne.

În 2021, compania timișeană vizează o consolidare a pozițiilor pe piețele pe care s-a consacrat. Prima pe listă este Italia. De aceea, odată cu începutul anului a fost demarat și un proces de recrutare pentru un reprezentant relații clienți dedicat pieței din Italia. Pe măsură ce vor fi generate comenzi noi pe piața externă, resursele umane urmează să fie adaptate în consecință.

„În 2021 ne-am propus să revenim pe piețele externe. Acest lucru nu însemnă că vom neglija piața locală. Strategie noastră pentru anul în curs a fost concepută astfel încât să ne putem direcționa resursele într-un mod echitabil în ambele direcții. Credem în potențialul pieței locale, în special a celei din vestul țării, unde ne așteaptă un an cel puțin la fel de dinamic pe segmentul construcțiilor rezidențiale. Dorim să promovăm pe piața locală soluțiile noastre de top pentru a contribui la creșterea calității și viabilității construcțiilor. În 2021, ne-am stabilit obiective ambițioase, dar realiste, cel puțin conform analizelor și previziunilor noastre.” spune Cosmin Zaharia, Director Executiv EVO-LINE.

Proiectele EVO-LINE pentru 2021 nu se limitează la îmbunătățirea performanțelor comerciale, ci și la continuarea procesului de cercetare-dezvoltare de noi soluții inovative și sustenabile care vor putea avea un impact pozitiv major în sistemele de eficientizare termică a clădirilor noi. Creșterea eficienței energetice în spațiile rezidențiale va fi o prioritate, dar nu vor fi neglijate spațiile comerciale și, de ce, nu, cele industriale.

Domeniul construcțiilor din România a avut o dinamică excelentă în 2020, în ciuda restricțiilor generate de pandemie, generând un impact pozitiv și asupra furnizorilor de soluții conexe, implicit a celor de soluții de tâmplărie PVC.

Topics #perspective EVO-LINE #proiecte EVO-LINE