În timp ce criza economică globală generată de COVID-19 golește visteriile celor mai mari corporații și închide afaceri mici și mijlocii, prezintă și oportunități pentru cei care au capacitatea să le exploateze. Este și cazul a trei fondatori ai unei companii producătoare de ventilatoare medicale care au reușit să-și crească averile cu 7 miliarde USD în cursul acestui an.

Conform Bloomberg, acțiunile Mindray Bio-Medical Co. au crescut cu 40%. Această creștere a fost alimentată de către explozia cererii echipamentelor necesare pentru secțiile de terapie intensivă. Ventilatoarele mecanice sunt cerute de spitalele din întreaga lume, așa că producătorii de astfel de dispozitive reușesc să facă față cu greu avalanșei de comenzi.

Președintele companiei, Li Xiting, rezident în Singapore și cel mai bogat om al orașului-stat, și-a crescut averea considerabil pe fondul cererii de ventilatoare. Astfel, el a acumulat în acest an 3,5 miliarde USD, ajungând la o avere totală de 12,5 miliarde USD, conform Indexului Miliardarilor Bloomberg. Astfel, Li Xiting este în top cinci al celor mai mari câștigători ai acestei perioade. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume a câștigat 3,4 miliarde USD, în timp ce averea lu Bill Gates a scăzut cu 15,3 miliarde USD.

Criza sanitară globală a relevat o criză a ventilatoarelor din secțiile specializate ale spitalelor din întreaga lume, echipament esențial pentru ca medicii să-i poată ține în viață pe cei cu forme severe ale îmbolnăvirii cu COVID-19.

 

Topics #averi #COVID-19 #ventilatoare