Industria de gaming s-a dovedit a fi de departe cea mai profitabilă din segmentul de divertisment. Anul trecut a reușit să genereze la nivel global un venit dublu față de cel generat cumulat de industria filmului și cea muzicală. Concluzia reiese din cifrele publicate de Newzoo, Billboard și IFPI pentru fiecare piață și compilate într-un studiu Statista.com.

Din cifrele publicate reiese o crește susținută și stabilă a industriei jocurilor video, creștere care s-a manifestat în ultimii ani. Un motor important al acestei creșteri susținute l-au reprezentat jocurile pentru mobile. Aceste jocuri dedicate dispozitivelor mobile au adus 45% din venituri. Previziunile Newzoo arată că veniturile industriei de gaming vor depăși, la nivel global, 200 de miliarde USD, până în 2023.

Chiar dacă anul 2020 nu este unul foarte bun pentru o mare parte dintre industrii, gamingul prosperă. Conform Newzoo, se așteaptă o creștere cu 9,3% față de 2019, ceea ce va duce la o cifră de afaceri totală de 159,3 miliarde USD, de la 145,7 miliarde USD în 2019.

În 2019, la nivel global, industria filmului a înregistrat o cifră de afaceri de 42,5 miliarde USD. Totuși anul 2020 pare să nu fie unul ideal pentru ca filmul să genereze veniturile așteptate. Închiderea cinematografelor din cauza COVID-19, precum și regulile de distanțare socială duc industria într-un punct de blocaj.

În ceea ce privește industria muzicală, aceasta a generat în 2019 un venit de 20,2 miliarde USD, în creștere cu 8,2% față de 2018. Anul curent este unul incert mai ales din cauza restricțiilor care fac imposibilă organizarea de concerte de amploare și de festivaluri.

Topics #crestere industrie gaming #gaming