În curând, am putea asista la o revenire spectaculoasă a telefoanelor mobile Nokia, un brand care, la un moment dat domina piața de profil. HMD Global „casa telefoanelor Nokia” a reușit să atragă o investiție de 230 de milioane USD de la o serie de investitori. Cele mai sonore nume sunt Google, Qualcomm sau Nokia Technologies.

Compania finlandeză a anunțat suma sugerând că ar putea urma încă o sesiune de atragere de investiții în viitorul apropiat. În același timp, un purtător de cuvânt din partea HMD Global, citat de VentureBeat.com, a anunțat că valoarea companiei a depășit 1 miliard USD.

HMD Global a fost fondată în 2015 cu scopul principal de concepe, construi și comercializa telefoane mobile sub brandul Nokia. De atunci, a lansat pe piață câteva zeci de modele pentru toate categoriile de public, de la low-end, la dispozitive pentru utilizatorul mediu, până la modele de top. În această din urmă categorie s-au remarcat modelele care au încorporate mai multe camere Zeiss.

În urmă cu câteva luni HMD Global a prezentat primul său dispozitiv 5G, Nokia 8.3. Totuși, dispozitivul mai are de parcurs o serie de etape până ca putea fi lansat pe piață. Capitalul acumulat în urma sesiunii de investiții ar putea grăbi procesul de a produce dispozitive 5G cât mai accesibile tuturor tipurilor de utilizatori.

Interesul Google către smartphone-urile Nokia vine pe fondul embargoului impus de Statele Unite dispozitivelor Huawei. În aceste condiții Google are nevoie de un alt brand care să înlocuiască golul lăsat de producătorul chinez.

HMD Global are și o importanță strategică deoarece a rămas singurul producător de smarphone-uri de pe întreg continentul european.

Imagine de William Iven de la Pixabay

Topics #5G #investitie Google #Nokia #smartphone