Google Keep vs Evernote: argumente pro și contra celor două soluții de productivitate

Google a lansat recent aplicația pentru productivitate Keep și pentru iOS, reușind astfel să să depășească Evernote în trei puncte cheie. Totuși, Evernote mai are încă trei avantaje distincte care a r putea deveni argumente forte pentru a-și crește baza de utilizatori.

Extinderea către iOS a Google Keep vine la doi anu după lansarea aplicației în versiunea pentru Android și pentru web. Acum că aplicația pentru luat notițe poate fi folosită și de către utilizatorii Apple, crește oarecum amenințarea pentru Evernote, prezentă deja de multă vreme în ecosistemul iOS.

Ambele aplicații au plusuri și minusuri, așa că, este nevoie de o analiză minuțioasă înainte ca un utilizator să se orienteze către oricare dintre cele două variante. Mai ales acum, când nu mai există limitarea generată de platformă, ambele pot fi opțiuni mai mult sau mai puțin viabile. Depinde de ceea ce caută utilizatorul.

3 argumente în favoarea Google Keep

 

  1. Interfața simplificată

Utilizatorul Google Keep poate începe să folosească aplicația imediat ce o accesează. Comenzile sunt intuitive și la îndemână, atât pe mobil, cât și pe web. Evernote are o interfață mai stufoasă, cu mai multe opțiuni. Utilizatorul are nevoie de mai mult timp pentru a le învăța pe toate și pentru a începe să le folosească.

2. Google Keep este rapid

Aplicația de la Google este rapidă și reușește în timp foarte scurt, să-și facă treaba. De exemplu, cu funcția integrată pentru camera foto poți lua o notiță imagine rapid. De asemenea, funcția de recunoaștere a caracterelor, poate descifra textul din imagine, dacă este cazul, transformând-ul în format digital. De asemenea, sincronizarea notelor între dispozitive este mult mai rapidă în Google Keep. Evernote, deși are funcții complexe, le realizează mai lent.

3. Experiență uniformă pe toate platformele

Funcția de căutare a Evernote funcționează mai bine pe aplicația de desktop decât pe cea mobilă, în timp ce experiența oferită de Google Keep din acest punct de vedere este uniformă, indiferent de platformă.

Totuși, Evernote este mai bun decât Keep la evidențierea cuvintelor căutate în imagini și în text. Chiar dacă Google Keep reușește să găsească repede fișierele care conțin cuvintele de căutare, nu le evidențiază foarte bine pe platformele mobile.

3 argumente pro Evernote

   

 1. Evernote are un ecosistem consistent

Ecosistemul vast al Evernote îi permite conectivitatea cu o serie de servicii terțe via API, ceea ce îi atribuie un plus important din punctul de vedere al funcționalității. Din această perspectivă, Evernote își asigură un caracter de unicitate în rândul aplicațiilor de profil.

2. Salvează cu ușurință conținut de pe web

Prin extensia Evernote Web Clipper este foarte ușor pentru utilizator să salveze conținut web atunci când navighează de pe desktop. De asemenea, este simplu să salvezi pagini web de pe aplicația Evernote din Android sau cea de pe iOS.

Google Keep nu reușește să concureze cu Evernote din acest punct de vedere.

3. Notele din Evernote în căutările Google

În momentul în care faci o căutare pe Google, Evernote Web Clipper poate să-ți afișeze notele relevante relative rezultatelor căutării, în cazul în care utilizatorul a introdus vreodată astfel de note în aplicație.

Ambele aplicații sunt folositoare, dar sunt orientate către tipuri diferite de public. În timp ce Google Keep vizează utilizatorii care doar vrea să ia notițe rapid și simplu, fără complicații și opțiuni complexe, Evernote se adresează unor utilizatori mai avansați, care au nevoie de opțiunile pe care aplicația le pune la dispoziție pentru a-și organiza ideile, task-urile și interesele.

Foto: www.freelancerbundle.co

Topics #comparatie #Evernote #Google Keep #productivitate