Comedianții, acei oratori care reușesc să fac oamenii să râdă prin niște discursuri care transformă în întâmplări amuzante aspecte ale vieții cotidiene, au reușit să adune averi frumoase din această meserie relativ nouă. Chiar dacă nu se perindă de mult prin showbiz, veniturile comedianților au devenit atât de consistente încât au atras atenția Forbes care le-a și clasificat.

În 2019, Kevin Hart se clasează pe primul loc în top cu 59 de milioane USD, câștigați între iunie 2018 și iunie 2019. Veniturile au provenit din contractele cu branduri ca Mountain Dew sau Chase, precum și din lansarea unei producții speciale pe Netflix.

La nivel colectiv, cei mai bine plătiți comedianți au acumulat în interval de un an 272 de milioane USD, marcând o scădere cu 20 de milioane USD față de topul realizat anul trecut. Unul dintre factorii care au stat în spatele acestei scăderi au fost diminuările importante de venituri pe care le-au suferit unele nume grele din industrie. De exemplu, Chris Rock sau Dave Chapelle au câștigat cu 30 de milioane USD, respectiv cu 35 de milioane USD mai puțin decât în anul trecut. În același timp, cea mai importantă sursă de venit pentru comedianți a fost Netflix. Șase din top 10 a avut câte un show special produs și difuzat pe platformă.

După Kevin Hart, pe poziția a două în topul Forbes se clasează Jerry Seinsfeld. Acesta a fost multă vreme cel mai bine plătit din industrie. În perioada iunie 2018 – iunie 2019, Seinfeld a încasat 41 de milioane USD, în scădere masivă față de anul trecut când a câștigat 57,5 milioane USD.

Jim Gaffigan se clasează pe poziția a treia, cu un câștig de 30 de milioane USD în ultimul an. Majoritatea veniturilor a a fost generată de deschiderea pe care a început să o arate către serviciile de streaming, în special către Amazon.

Topul 10 este după cum urmează:

10. Aziz Ansari: 13 millioane USD
9. Jeff Dunham: 15 milioane USD
8. Terry Fator: 17 millioane USD
7. Amy Schumer 21 millioane USD
6. Gabriel Iglesias 22 millioane USD
5. Sebastian Maniscalco: 26 millioane USD
4. Trevor Noah: 28 millioane USD
3. Jim Gaffigan: 30 millioane USD
2. Jerry Seinfeld: 41 millioane USD
1. Kevin Hart: 59 millioane USD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topics #cei mai bine platiti comedianti #top Forbes