Hyundai Motor Group pariază pe startup-urile din tehnologie pentru a genera inovație. De aceea, a lansat acceleratorul ZER01NE 2020, o platformă colaborativă, deschisă către inovație care facilitează interacțiunea între compania din Coreea de Sud și startup-uri care ar putea contribui la dezvoltarea unor proiecte în domeniul tehnologiei.

Incubatorul ZER01NE 2020 intenționează să descopere și să atragă startup-uri care lucrează dezvoltarea de tehnologii inovatoare. Odată ce au fost descoperite aceste echipe, se urmărește dezvoltarea unor parteneriate strategice care vizează utilizarea acestor tehnologii.

Până acum, diferite echipe din interiorul grupului Hyundai au dezvoltat 50 de proiecte în cadrul acceleratorului ZER01NE, proiecte concentrate pe 10 teme mari, de la prelucrarea datelor, la experiența utilizatorului, interfața om-mașină, mobilitate, transporturi, robotică, fabrica inteligentă, logistică, sănătate și dezvoltarea de materiale noi.

Acceleratorul este deschis pentru startup-uri cu statut juridic interesate sau specializate în domenii ca inteligența artificială, mobilitate inteligentă, oraș inteligent, surse noi de energie sau robotică. Companiile interesate pot aplica doar pentru unul dintre aceste domenii.

Procesul de aplicare a fost deschis în 16 noiembrie și se va derula până în 27 decembrie. După încheierea fazei de depunere a candidaturilor, acestea vor fi evaluate, urmând ca rezultatele finale să fie anunțate la începutul lunii februarie din 2021.

Startup-urile selectate vor primi un buget pe care să-l folosească pentru dezvoltarea tehnologiilor pe care le propun. În același timp Hyundai Motor Group ar putea explora variante de a deveni un partener mai apropiat pentru aceste startup-uri prin contribuții directe de capital.

Acceleratorul ZER01NE este activ din 2018 și a găzduit 54 de startup-uri din care au rezultat 48 de proiecte colaborative.

Topics #Hyundai Motor Group #inovatie #startup #tehnologie #ZER01NE