Într-o postare pe Facebook, fondatorul rețelei sociale, Mark Zuckerberg a anunțat lansarea unei noi generații a ochelarilor pentru realitatea virtuală Oculus Quest 2. Noua generație vine marchează o evoluție tehnică apreciabilă care va oferi utilizatorului o experiență mult îmbunătățită.

Dispozitivul are un display mai bun, este complet wireless și, foarte important, vine cu cele mai bogate resurse de conținut din mediul VR. Noua generație Ocului Quest își dorește să ofere utilizatorului o experiență calitativă, controale intuitive și un preț accesibil pentru pasionații de gadgeturi și de experiențe de gaming inedite. Prețurile pentru Oculus Quest 2 încep de la încep de la 299 USD, conform anunțului făcut de Mark Zuckerberg. Dezvoltatorii dispozitivului s-au străduit să ajungă la un cost cât mai accesibil, astfel încât dispozitivul să nu fie prohibitiv din acest punct de vedere.

Îmbunătățirile majore se regăsesc și „sub capotă”, acolo unde se regăsesc componente hardware de ultimă generație. Dispozitivul este primul disponibil pentru o utilizare de masă care funcționează pe platforma Qualcomm Snapdragon XR2. Împreună cu optimizările grafice, componentele au fost optimizate astfel încât să ofere o experiență cât mai aproape de realitate și să ofere utilizatorului senzația de prezență în realitatea virtuală pe care o explorează.

Topics #Mark Zuckerberg #Oculus Quest 2 #realitatea virtuala #vr