Procurorii din Coreea de Sud au cerut un mandat de arestare pe numele lui Jay Y. Lee, moștenitorul Samsung Grup. Lee este acuzat de fraude financiare în cadrul unei fuziuni realizate de grup în 2015. Se presupune că fraudele financiare ar fi avut ca scop să-l pună pe Lee într-o lumină bună în vederea succesiunii, relatează Reuters.

Acest demers s-ar putea să-l retrimită pe Lee în spatele gratiilor. Moștenitorul Samsung Grup a fost eliberat din închisoare în februarie 2018. Perioada de detenție reprezenta pedeapsa pentru un caz de dare de mită.

De data aceasta procurorii vin cu acuzații mai grave. Aceștia susțin că Lee ar fi fost implicat în manipularea prețurilor acțiunilor și încălcarea regulilor de audit. Cererea urmează să fie analizată, iar un răspuns final în legătură cu arestarea va fi dat în 8 iunie.

Într-o declarație oficială avocații lui Lee și-au exprimat regretul cu privire la decizia procurorilor spunând că cel pe care îl reprezintă a cooperat cu anchetatorii în timp ce Samsung traversa o criză la nivel de management superior.

Procurorii investigau o fraudă financiară la compania de medicamente din cadrul grupului, Samsung Biologics după ce autoritățile fiscale din Coreea de Sud au sesizat o creștere spectaculoasă a valorii companiei, cu 3,7 miliarde USD, în 2015. Această companie a fost implicată într-un proces de fuziune în momentul în care valoarea sa de piața crescuse spectaculos.

Topics #arest #frauda financiara #Samsung