O serie de companii americane și-au manifestat interesul în a achiziția operațiunilor din SUA a rețelei sociale TikTok, deținută de o firmă din China. Preluarea operațiunilor din SUA de la compania chinezească este obligatorie, în condițiile în care administrația Trump care susține interzicerea aplicației.

Microsoft părea că este cel mai aproape de preluare TikTok, dar negocierile cu firma mamă din China, ByteDance, par să fi ajuns într-un punct de impas. Probabil că, din cauza stadiului în care au ajuns negocierile cu Microsoft, oficialii TikTok au vrut să testeze interesul Netflix într-o eventuală preluare. Conform Wall Street Journal, care citează surse apropiate Netflix, propunerea de preluare ar fi fost refuzată de către oficialii companiei care furnizează serviciul de streaming.

Allte două nume sonore par să fie interesate de achiziția rețelei sociale. Există zvonuri conform cărora Oracle și Twitter ar fi început, la rândul lor, negocierile pentru preluare operațiunilor TikTok din SUA. La finalizare, tranzacția s-ar putea situa între 10 și 50 de miliarde USD.

În tranzacție au mai fost implicate și o serie de alte nume sonore, cum ar fi Alphabet, compania mama a Google și Apple.

 

Topics #achizitie #Netflix #TikTok #tranzactie