Filmele SF în care mașinile zburătoare dominau traficul marilor orașe sunt din ce în ce mai aproape de realitate. Startup-ul SkyDrive, finanțat de Toyota, a testat în Japonia, o mașină zburătoare comandată de un pilot uman. Proiectul este în derulare de mai mulți ani, iar obiectivul este ca, până în 2023 să lanseze un taxi zburător gata pentru producția de serie.

Conform CEO-ului SkyDrive, Tomohiro Fukuzawa, la nivel mondial sunt în derulare peste 100 de proiecte e dezvoltare a unor mașini electrice, dar sunt foarte puține cele care au reușit să ajungă să zboare cu o persoană la bord. În același timp, își exprimă speranța că oamenii vor avea încredere în mașina dezvoltată de compania sa și se vor simți în siguranță să o folosească.

Mașina zburătoare japoneză are un singur loc și este alimentată de o baterie care asigură energia necesară pentru patru elice. Deși, după cum se poate vedea din video, performanțele mașinii zburătoare nu sunt uimitoare, se ridică doar câțiva metri de la sol și merge câteva minute. Totuși, dacă luăm în considerare că este primul vehicul de acest gen cu pilot uman, performanța este una notabilă.

Până acum, modelul SD-03 poate zbura între 5 și 10 minute cu o viteză redusă. În următoarea fază de dezvoltare obiectivul este să ajungă la o viteză de peste 60 km/h.

Topics #masina zburatoare #teste #Toyota