Pew Research Centre a publicat rezultatele unui studiu care prezintă o serie de realități „incomode” ale societății americane. Relațiile sociale și religie sunt devansate de bani în lista de valori, relatează BBC.

Întrebați ce consideră că le oferă un sens în viață, cercetătorii Pew Research Centre au constatat cu stupoare că majoritatea repondenților au clasificat cariera și banii în fața prietenilor și a religiei. Totuși, două treimi dintre subiecți au răspuns că familia este o sursă de satisfacție.

Aproape o treime au spus că munca este principala sursă de satisfacție, în timp ce 23% au spus că situația financiară este singura care le oferă un sens vieții.

Studiul a fost realizat la finalul anului trecut și a cuprins aproximativ 5.000 de americani, cu obiectivul de a afla ce aspecte ale vieții le aduc oamenilor satisfacții și împlinire. Alte răspunsuri date de subiecți au fost hobby-urile, animalele de companie, nepoții și călătoriile.

În procente, cele mai importante aspecte ale vieții din perspectiva americanilor ar fi:
Familia 69%
Cariera 34%
Banii 23%
Religia 20%
Prietenii 19%
Hobby-urile 19%
Sănătatea 16%

O primă parte a studiului s-a bazat pe o singură întrebare deschisă la care subiecții puteau răspunde cu absolut orice le poate aduce împlinire în viață.

O a doua parte s-a bazat pe o întrebare cu variante de răspuns. Cercetării au oferit 15 variante. ȘI de această dată familia a fost câștigătoare. Surprinzător este că în această a doua parte familia nu a fost urmată de carieră și bani, ci de activitățile în aer liber și timp petrecut cu prietenii.

Topics #americani #studiu #valori