Producătorul de mașini electrice, Tesla, companie deținută de Elon Musk, a cumpărat în luna ianuarie Bitcoin în valoare de aproximativ 1,5 miliarde USD. Tranzacția a generat o creștere a monedei virtuale dar, pe lângă acest lucru, este un semn al integrării Bitcoin ca metodă de plată care urmează să fie propusă clienților companiei.

Investiția Tesla a generat o creștere de 14% a valorii de tranzacționare a monedei virtuale, ceea ce a dus la un nivel record, de 43,968 USD. Reprezentanții companiei spun că investiția în Bitcoin este o modalitate de a folosi capitalul care nu este folosit în activitățile curente ale companiei. Cu alte cuvinte, surplusul de capital este valorificat prin investiția în Bitcoin.

Mișcarea companiei vine la doar câteva zile după ce Elon Musk a adăugat hashtag-ul #bitcoin pe pagina de profil de pe Twitter. Mișcarea pe rețeaua socială a determinat o creștere a prețului Bitcoin. Musk a retras hashtag-ul după câteva zile, dar a continuat să vorbească despre criptomonede. El a vorbit inclusiv de Dogecoin, monedă virtuală care a marcat o creștere fulminantă, de 50% după ce a fost menționată de Musk.

Tesla a anunțat în mod oficial, la începutul lunii ianuarie, că și-a actualizat politica de investiții. Compania și-a declarat interesul de a investi în monede virtuale sau aur pentru a-și diversifica portofoliul de capital de rezervă.

Topics #Bitcoin #criptomonede #investitii Bitcoin #Tesla