Fondată în 1841 și cu un portofoliu impresionant, agenția de turism din Marea Britanie, Thomas Cook este aproape de faliment, după ce a eșuat în a obține o finanțare de 150 milioane GBP din partea guvernului britanic. Compania administra vacanțe și călătorii pentru 19 milioane de oameni anual, iar în urma problemelor recente, un număr mare de turiști riscă să nu se poată întoarce acasă, informează Reuters.com.

Situația companiei părea să se îndrepte către o rezolvare după ce a fost semnat un acord cu cel mai mare acționar Thomas Cook, ChinaFusion care a fost de acord cu o recapitalizare de 900 de milioane GBP. Chiar dacă acest acord rezolva problema în mare măsură, compania ar mai fi avut nevoie de aproximativ 200 de milioane GBP pentru a-și putea continua activitatea.

Conform The Guardian, viitorul a 21.000 de angajați ai companiei rămâne incert.

CEO-ul companiei, Peter Frankhauser și-a prezentat scuzele publice față de clienți de angajați, spunând că prăbușirea companiei reprezintă “un moment de profund regret”, citează Mediafax. În același timp spune că dificultățile prin care trece Thomas Cook s-au dovedit a fi insurmontabile, iar falimentul este soluția plauzibilă în acest moment.

Sunt afectați 150.000 de clienți britanici aflați acum în vacanțe în întreaga lume, a căror zboruri și vacanțe au fost anulate. Guvernul britanic a cerut Autorității de Aviație Civilă să faciliteze repatrierea celor aflați peste hotare.

La nivel mondial, sunt afectați peste 600.000 de turiști, conform estimărilor Business Insider.

Topics #agentie de turism #faliment #Thomas Cook