1. Produsul Intern Brut a crescut in primul trimestru din acest an cu 5%, serie bruta, comparativ cu perioada similara a anului trecut, fata de trimestrul anterior cresterea fiind de 1,3%, conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica. (Wall-Street.ro)

2. România este la coada clasamentului UE în ceea ce priveşte producţia ecologică de alimente, iar consumul în creştere alimentează practic importurile care cresc de la an la an, 80% din consum fiind asigurat de peste graniţe. Printre puţinele categorii de produse bio care se produc preponderent local sunt lactatele, o piaţă de 7,4 milioane de dolari anual. (Economica.net)

3. Grupul Electrica, cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie în funcţie de numărul de consumatori, a intrat pe pierderi în primele trei luni ale anului, unul dintre principalii factori fiind creşterea costurilor cu achiziţia energiei electrice. (ZF.ro)

4. Schimbarea jobului rămâne una dintre cele mai stresante etape din viața profesională a românilor, iar cea mai mare teamă este că posturile cele mai bune sunt luate de cei care au ”pile”. Veridicitatea anunțurilor de angajare reprezintă o altă temere, relevă un studiu eJobs. (Profit.ro)

5. Google a lansat în România serviciile de streaming YouTube Music şi YouTube Premium, care permit utilizatorilor să asculte muzică fără reclame şi pot rula în fundal în timp ce utilizatorul foloseşte alte aplicaţii sau ecranul telefonului este închis. Cum funcţionează aplicaţia YouTube Music şi cât costă cele două servicii. (StartupCafe.ro)

6. Lucrările de construcţii au crescut cu 23,4% în martie, pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, nivel crescut faţă de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Uber si Taxify sunt nevoite sa isi restranga activitatea incepand de joi, cand va intra in vigoare “ordonanta taximetristilor”. In aceste conditii, romanilor le va fi mult mai greu sa foloseasca transportul alternativ. Sub presiunea taximetristilor care blocau Piata Victoriei, pe 29 martie , Cabinetul Dancila a adoptat o ordonata de urgenta care schimba radical modul in care se poate face, in Romania, transportul de persoane contra cost. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news