1. Eurostat a publicat cele mai recente date pentru statele membre UE referitoare la venitul median net pe gospodarie. Romania figureaza pe ultimul loc pentru anul 2017, cu doar 2.742 euro, mult in urma Bulgariei (3.588 euro) si foarte departe de media europeana (16.359 euro). (Ziare.com)

2. Ministerul Finanțelor a împrumutat în octombrie de pe piața internă 5,68 miliarde de lei, în contextul în care statul, cu un necesar mare de finanțare lăsat pentru ultimele luni ale anului, a oferit dobânzi în creștere semnificativă pentru a atrage interesul marilor investitori în titluri de stat. (Profit.ro)

3. Volkswagen şi Ford Motor au demarat “discuţii exploratorii” pentru a dezvolta în comun vehicule autonome şi electrice în cadrul unei alianţe strategice care ar permite celor două companii să economisească miliarde de dolari, a declarat, miercuri, pentru Reuters, o sursă din apropierea acestui dosar. (Economica.net)

4. Analiza de risc, în baza căreia ANAF inițiază controale sau decide înregistrarea în scopuri de TVA, este mai restrictivă în România, comparativ cu alte şapte state europene care dispun de acestă procedură, însă rezultatele privind reducerea evaziunii şi a fraudei fiscale întârzie să apară. (Capital.ro)

5. Constructorul auto japonez Toyota a anunţat joi că va rechema la service un număr de 1,6 milioane de vehicule vândute în toată lumea din cauza unor probleme la airbag, o nouă lovitură pentru cel mai mare constructor auto nipon după alte două retrageri demarate începând din luna septembrie. (Money.ro)

6. Producţia de energie primară a României a crescut cu 2,5% anul trecut, faţă de 2016, dar importurile de produse energetice au crescut cu 3,7%, în condiţiile în care consumul a avansat, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 25 de autobuze electrice cu încărcare din mers, considerate cele mai performante mijloace de transport electric unde există linie de troleibuze, investiţia depăşind 115 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX. (ZF.ro)

Topics #revista presei #top news