1. Comparativ cu luna iulie 2018, în luna iulie 2019, sosirile vizitatorilor străini la punctele de frontieră au crescut cu 10,7%, iar plecările vizitatorilor români în străinătate au crescut cu 9,1%., informează INS. În luna iulie, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au crescut cu 3,6%, respectiv 3,5%. (Mediafax.ro)

2. Introducerea IRCC în calcularea dobânzilor la creditele în lei acordate populaţiei a fost una dintre schimbările majore ale anului în curs. La circa un trimesctru de când ROBOR a fost înlocuit cu IRCC, putem constata că dobânda creditelor noi în lei a dat înapoi cu un an, adică a scăzut la nivelul din iunie 2018. (Economica.net)

3. PROFI donează 1,5 mil lei pentru cauze sociale. Clienții magazinelor votează unde merg banii. Există în România niște oameni inimoși, echipa PROFI care, asemenea eroului din poveste, nu doar că iși sporesc afacerea într-un an cât alții-n șapte, dar se și îngrijesc neîncetat ca celor din jurul lor să le fie un pic mai bine. (Capital.ro)

4. Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie pe care o mai deţine statul român, a anunţat oficial că vrea să cumpere active active scoase la vânzare de Enel România şi CEZ România şi caută servicii de consultanţă pentru care vrea să plătească 10 milioane de euro. (ZF.ro)

5. Samsung va lansa versiunea revizuită a telefonului pliabil Galaxy Fold pe 6 septembrie, potrivit grupului de presă sud-coreean Yonhap, relatează Business Insider. Producătorul sud-coreean de smartphone-uri anunțate în iunie că Galaxy Fold va fi relansat în septembrie, fără să precizeze data. (Profit.ro)

6. Gigantul chinez de comerţ electronic Alibaba a inaugurat duminică primul său magazin din Europa, în centrul comercial intu Xanadú din Madrid, unitatea fiind sub marca AliExpress, divizie de cumpărături adresată consumatorilor, relatează Business Insider. (News.ro)

7. Seful Tesla si fondatorul Alibaba au pareri diferite in ceea ce priveste impactul inteligentei artificiale asupra omenirii, dar sunt de acord intr-o privinta: cea mai mare problema cu care se va confrunta lumea in viitor va fi, contrar a ceea ce cred multi oameni in prezent, depopularea. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news