1. Plenul Parlamentului European dezbate, miercuri, situaţia statului de drept din România, la dezbateri fiind prezentă şi Viorica Dăncilă. Premierul Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au avut o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. (NewsWeek.ro)

2. Importurile de preparate din carne au crescut sistematic în ultimii doi ani, astfel că au ajuns cu aproximativ 30% peste nivelul din 2016. Procesatorii susțin că de vină este legislația prea stufoasă care nu le mai permite să aibă prețuri competitive pentru marile reţele de hypermarketuri. (Economica.net)

3. Contractele pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor 3C2 (Chiribiș – Biharia) și 3C3 (Biharia – Borș) ale autostrăzii Brașov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea (autostrada Transilvania) au fost câștigate de Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL, arată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). (Profit.ro)

4. Businessul românesc se plânge că nu poate trece Munţii Carpaţi pe autostradă, dar soluţia este chiar la el. A sosit timpul şi există şi forţa financiară pentru ca cele mai mari companii cu capital privat românesc să mobilizeze capital pe termen lung, 15-20 de ani, pentru o autostradă în parteneriat public-privat. (ZF.ro)

5. Producătorul italian de cafea Lavazza va înghii businessul de cafea al gigantului american Mars Inc într-o încercare de a-şi contura amprenta globală, în urma unei tranzacţii de circa 650 de milioane de dolari, inclusiv datorii, potrivit Reuters. (BusinessMagazin.ro)

6. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în luna august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, atât ca serie brută cu 1,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,7%, ritm semnificativ scăzut faţă de cel din luna precedentă, arată datele transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Vanzarile de autoturisme in Germania au scazut cu 30% in septembrie, la 200.134 unitati, in timp ce Dacia a raportat un declin de 50,6%, la 2.083 de vehicule, arata datele Autoritatii Federale din domeniul Transporturilor (KBA). (Ziare.com)

Topics #revista presei #top stiri