1. IKEA, Jumbo, FAN Curier, Evolution Pres Systems (Evomag) si Cristian 76 Tour au fost sanctionate contraventional cu avertisment de Protectia Consumatorului pentru practici comerciale inselatoare. (Ziare.com)

2. Ministerul Finanțelor lucrează la o schemă de ajutor de stat pentru sectorul construcțiilor, prin care să aplice în concordanță cu legislația UE facilitățile fiscale acordate acestui sector. Schema de ajutor de stat urmează să fie finalizată, potrivit informațiilor Profit.ro, dar nu mai devreme de câteva săptămâni. (Profit.ro)

3. FMI a subliniat în raportul pentru revizuirea articolului IV, că “ar fi necesară o flexibilizare ceva mai mare a cursului de schimb”, modelele sale sugerând o supraevaluare a cursului de schimb (efectiv) real de până la 10%, după cum precizează economistul şef al ING Bank, Ciprian Dascălu, în analiza sa zilnică. (Economica.net)

4. Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cel mai bun indicator pentru consum, a crescut în iulie 2019 cu 8,3% faţă de luna similară din 2018, şi dublează astfel ritmul de creştere în condiţiile în care în iunie avansul era de 4,9% (faţă de iunie 2018), iar în mai de numai 3,9 (faţă de mai 2018). (ZF.ro)

5. Senatorul PSD Eugen Teodorovici, ministru al Finanţelor Publice, a depus, la Senat, proiectul de lege privind impozitarea bacşişului încasat de la clienţi în cazul serviciilor de restaurant, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor. (Mediafax.ro)

6. Cartelele preplătite nu se vor mai putea vinde decât cu buletinul de la 1 ianuarie 2020, iar cei care dețin deja astfel de cartele și nu vor să-și dea datele personale nu vor mai beneficia de servicii de la 1 septembrie 2020, se arată în Ordonanța de urgență care modifică sistemul 112 și care a fost publicată marți seara în Monitorul Oficial. Datele personale ale utilizatorilor de telefonie vor fi stocate 5 ani de STS, iar amenzile pentru alertarea falsă au crescut de 5 ori, până la 5.000 de lei, și vor putea fi aplicate chiar de luna viitoare. (HotNews.ro)

7. Cântăreaţa Ariana Grande cere despăgubiri de 10 milioane de dolari unui brand de modă pe care îl acuză că s-a folosit de celebritatea şi influenţa ei pentru a-şi vinde articolele, scrie Reuters. Grande a depus plângerea împotriva Forever 21 şi a Riley Rose, luni, la Los Angeles. Ea subliniază că numele, imaginea şi muzica ei au fost însuşite pe nedrept de companie. (News.ro)

 

Topics #revisata presei #top news