1. Combaterea corupției ar putea genera venituri suplimentare din taxe în valoare de 1.000 de miliarde de dolari anual la nivel global, sau 1,25% din PIB-ul mondial, arată un studiu publicat joi de Fondul Monetar Internațional (FMI), transmite Reuters. (Profit.ro)

2. România are un plan foarte bine stabilit în privinţa trecerii la moneda euro, iar obiectivul rămâne clar anul 2024, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în preambulul reuniunii Eurogrup şi reuniunii informale a miniştrilor de finanţe (ECOFIN), organizate la Bucureşti, în perioada 5-6 aprilie. (Economica.net)

3. CTP, WDP, P3, Logicor şi Globalworth deţin în total peste 2,5 milioane de metri pătraţi de spaţii industriale dintr-un total de 3,8 mil. mp, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE. (ZF.ro)

4. Ministerul Finanţelor Publice (MFP) organizează vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, reuniunea informală a Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), miniştrii de Finanţe din UE, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. (Mediafax.ro)

5. Ponderea cheltuielilor cu întreținerea locuinței a urcat de la 15% din totalul cheltuielilor de consum (în toamnă) la 16.5% în ultimul trimestru din 2018, arată datele transmise vineri de Institutul Național de Statistică. De asemenea, spre sănătate s-au îndreptat 5% din totalul cheltuielilor de consum, față de 4.7% în toamnă. (HotNews.ro)

6. Autorităţile americane au obţinut informaţii despre Huawei prin intermediul filajului şi intenţionează să folosească informaţiile în procesul în care acuză compania chineză de telecomunicaţii de încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului, au anunţat joi procurorii, transmite Reuters. (News.ro)

7. Firmele care vand produse cu o calitate diferita in tarile europene vor plati amenzi de pana la 4% din cifra de afaceri, a anuntat comisarul European pentru Justitie si Protectia Consumatorilor, Vera Jourova, aflat la Bucuresti. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news