1. Deficitul de forţă de muncă în IT&C va continua să crească până la aproape 21.000 de oameni în anul 2021, fără să luăm în calcul emigrarea specialiştilor din acest domeniu, potrivit unui amplu studiu sociologic realizat de KPMG şi Institutul Național de Cercetări Economice Costin C. Kiriţescu al Academiei Române. (Economica.net)

2. Afacerile din comerţ au crescut în primele patru luni ale anului cu 8,1%, pe fondul majorării vânzărilor de produse nealimentare, cu 10,4%, de carburanţi, cu 10,1%,  şi de alimente, cu 4,7%, arată datele INS. Ajustat la numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comerţul a avansat cu 8%. (ZF.ro)

3. În jur de 200 de întreprinderi mici şi mijlocii vor beneficia de fonduri în valoare de 20 de milioane de euro în cadrul programului Orizont 2020 al UE, se arată într-un comunicat de presă. BERD şi UE au lansat un nou program de finanţare care sprijină investiţiile în domeniul cercetării şi inovării prin intermediul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) din Bulgaria, Letonia şi România. (Mediafax.ro)

4. Deși au venit datele privind situația la 4 luni, Finanțele au publicat situația pe primul trimestru într-un raport. Este roșu și la venituri și la cheltuieli. Potrivit documentului, veniturile au fost mai mici cu 3,7% decât au programat autoritățile în primul trimestru din acest an. La fel cu cheltuielile, cu 5,8% mai mici, rezultând o sumă de aproape 5 miliarde lei neutilizată. (HotNews.ro)

5. Google a fost reclamată marţi de mai multe organizaţii la autorităţile de reglementare în domeniul protecţiei datelor din Franţa, Germania şi alte state ale Uniunii Europene în legătură cu modul în care gestionează datele utilizatorilor pentru publicitatea online, transmite Reuters. (News.ro)

6. Companiile de ridesharing au depus astazi, la Guvern, o lista cu 400.000 de semnaturi stranse de la romanii care vor sa circule in continuare folosind Uber, Taxify si Clever. Ramane de vazut daca Executivul – care si-a incalcat deja, in mod repetat, promisiunea ferma de a crea un cadrul legal pentru aceste companii – va tine cont de parerea semnatarilor. (Ziare.com)

7. Apple va folosi o nouă tehnologie pentru găsirea dispozitivelor pierdute sau furate, care nu mai depinde de conexiunea la internet. Dacă până acum conexiunea la internet era o condiție esențială pentru localizarea de la distanță a device-urilor Apple, în viitorul apropiat localizarea va fi făcută pe alt principiu. (Profit.ro)

 

Topics #revista presei #top news