1. Românii au contractat credite ipotecare noi în lei în valoare de 5,6 miliarde de lei (1,2 mld. euro) în S1/2019, în scădere cu peste 10% faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, potrivit calculelor ZF făcu­te pe baza datelor BNR.  (ZF.ro)

2. Analiştii economici ai băncilor comerciale precizează că nu se aşteaptă ca BNR să modifice dobânda cheie în şedinţa de luni, 5 august 2019, chiar dacă inflaţia este în creştere, iar măsurile de reducere a deficitului bugetar pe care le va anunţa astăzi guvernul nu sunt menite să potolească ritmul acesteia de creştere. (Economica.net)

3. Ministerul Comunicațiilor a avut o primă reacție în urma informațiilor potrivit cărora compania Telekom ar urma să plece din România. Cu toate că informațiile nu au fost confirmate oficial, în piața telecom au apărut numeroase speculații cu privire la această inițiativă. (Capital.ro)

4. International Business Machines Corp. (IBM) a concediat aproximativ 100.000 de angajaţi în ultimii ani în încercarea de a angaja mai mulţi mileniali, în încercarea de a deveni o companie la fel de atractivă precum Amazon şi Google, a spus un fost vice-preşedinte într-o depoziţie, citat de Bloomberg. (Mediafax.ro)

5. Huawei Technologies testează un smartphone echipat cu sistemul de operare dezvoltat de companie, Hongmeng, care ar putea fi oferit spre vânzare până la sfârșitul acestui an, a anunțat rețeaua de media chineză Global Times, transmite Reuters. (Profit.ro)

6. Lira sterlină va scădea la cel mai redus nivel din ultimii 34 de ani dacă Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără un acord, perspectivă care pare mult mai probabilă acum, decât în urmă cu şase luni, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg în rândul analiştilor. (News.ro)

7. Inspirandu-se de la gandaci, oamenii de stiinta americani au creat un robot minuscul, peste care, daca vei calca, va “supravietui”. Chiar daca nu cantareste mai mult de o zecime dintr-un gram, robotul creat de cercetatorii de la Universitatea California, din Berkeley, poate sustine o greutate de 60 de kilograme. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news