1. România a transpus în mod trunchiat, în legislația națională, Regulamentul UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR), care a dat bătăi de cap pentru numeroase firme, omițând să includă pe lista derogărilor de la normele acestuia prelucrarea în scop statistic a datelor personale, ceea ce riscă să blocheze activitatea Institutului Național de Statistică. (Profit.ro)

2. Veniturile totale ale gospodăriilor din România au crescut în al doilea trimestru cu 24,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 4.151 lei (888 euro) pe lună, dar cheltuielile s-au majorat cu 27,2%, la 3.558 lei (762 euro), arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

3. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat joi că a doua ediţie a Start Up Nation va fi un program mai clar, cu o procedură de achiziţii simplificată, iar modul de lucru cu beneficiarii va fi uniform în toată ţara atât în cazul agenţiilor regionale, cât şi în cazul băncilor partenere.  (InCont.ro)

4. Autorităţile de la Washington iau cu asalt operaţiunile de spălare de bani dintr-o mică insulă mediteraneeană în încercarea de a limita puterea Rusiei în Europa, scrie The Wall Street Journal. Este vorba de Cipru, un fost paradis fiscal adus în pragul falimentului de criza datoriilor suverane (ZF.ro)

5. Guvernul Dăncilă a tăiat 13% din bugetul de cheltuieli pentru instrumentarea dosarelor penale. “Sunt afectate dosare cu infracţiuni foarte grave,” spune un procuror. (Capital.ro)

6. Angajaţii din România se adaptează rapid schimbărilor din piaţa forţei de muncă, asimilând noile forme de muncă, în pofida legislaţiei neadaptate, potrivit unui comunicat al Institutului pentru Politici Publice (IPP). (Economica.net)

7. Toyota recheamă în service peste 2,4 milioane de autovehicule hibrid pentru a repara o eroare în sistem care ar putea cauza pierderea nejustificată de energie. Rechemearea vizează modelele Prius și Auris produse între 2008 și 2014 și comercializate la nivel global. (BBC.com)

Topics #revista presei #top news