1. Mediul legislativ actual nu ofera premisele necesare pentru o decizie de investitie in valoare de cateva miliarde, a aratat OMV Petrom in raportul oficial privind rezultatele financiare din 2018. Practic, compania a aratat ca nu va lua o decizie privind o posibila investitie in inceperea productiei de gaze in perimetrul Neptun Deep din Marea Neagra. (Wall-Street.ro)

2. OMV Petrom și-a majorat profitul net cu 64% în 2018 ajungând la un nivel de 4 miliarde lei, de la 2,5 miliarde lei în 2017, exclusiv ca urmare a evoluției sectorului de upstream, care a beneficiat de o evoluție favorabilă a prețului internațional al petrolului. (Profit.ro)

3. Italia se pregateste sa vanda proprietati ale statului in valoare de 1,8 miliarde de euro pentru a mai tempera cresterea datoriilor. Ministerul Finantelor identifica proprietatile detinute de stat si de administratiile regionale si locale care ar putea fi vandute – in special cazarmi, spitale si cladiri de birouri care nu mai sunt folosite, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate planului. (Ziare.com)

4. Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 10,7% în trimestrul al patrulea al anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 154.087 de unităţi, potrivit datelor trimise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

5. A fost o săptămână plină pentru Facebook. Luni, compania a sărbătorit cea de-a 15-a aniversare. O zi mai târziu, publicația Cheddar a scris că rețeaua de socializare a preluat echipa din spatele Chainspace, un start-up de blockchain din Londra. Site-ul The Next Web a contactat reprezentanții Facebook pentru a afla mai multe despre planurile sale în sectorul blockchain. (StartupCafe.ro)

6. Grupul auto Fiat-Chrysler a anunţat, marţi seară, că va chema în service aproximativ 882.000 de camionete, pentru remedierea unor defecţiuni, informează site-ul agenţiei Reuters. Grupul italiano-american va chema în service 660.000 de vehicule Ram 2500 şi 3500 fabricate în perioada 2013-2017, inclusiv 574.000 înmatriculate în Statele Unite, din cauza unei probleme la direcţie. (Mediafax.ro)

7. Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a raportat miercuri o creştere cu 14% a profitului net în 2018, până la 1,27 miliarde de euro, graţie unei creşteri solide a afacerilor din Europa de Est, informează Reuters. Venitul net din dobânzi a crescut cu 4,2%, până la 3,36 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor, graţie creşterii creditelor acordate clienţilor în Rusia, unor marje mai mari în România şi creşterii dobânzilor în Cehia. (Economica.net)

 

Topics #revista presei #top news