1. Mai multe state ale lumii sunt foarte dependente de exporturi, iar sapte dintre acestea, printre care si Romania, se confrunta cu riscuri economice sistemice mai ridicate in actualul context al lichiditatii externe globale, potrivit unei analize efectuate de Euler Hermes, jucator global in asigurarea de credit comercial. (Ziare.com)

2. În România, pierderile anuale cauzate de contrafacere şi piraterie sunt estimate la 5,5 mld.lei, echivalentul a 17,2% din vânzările din 11 sectoare comerciale, informează EUIPO – Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală. (Mediafax.ro)

3.  Veniturile totale medii lunare au fost, în anul 2018, de 4.251 lei pe gospodărie şi 1.631 lei pe persoană, iar cheltuielile totale ale populaţiei au fost, în medie, de 3.667 lei lunar pe gospodărie (1.407 lei pe persoană) şi au reprezentat 86,2% din venituri. (ZF.ro)

4. Investițiile străine directe în Europa (ISD) au scăzut cu 4% (la 6.356 de proiecte) în ultimul an, conform studiului EY European Attractiveness Survey. Atitudinea investitorilor este pesimistă, doar 37 dintre companiile participante la studiu se așteaptă la o îmbunătățire a atractivității Europei în următorii trei ani, în scădere, de la 50% anul trecut. (Capital.ro)

5. Retailerul eMAG, deținut de grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, vinde depozitul de 120.000 de metri pătrați de lângă comuna Joița, abia deschis, la finele anului trecut, și prezentat drept cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei. Construcția a fost scoasă la vânzare la un preț de 50-60 de milioane de euro, ceea ce ar duce randamentul investiției spre 7%, adică peste media pieței. (Profit.ro)

6. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a retras oferta de fuziune pentru Renault, acuzând condiţiile politice din Franţa pentru renunţarea la crearea celui de-al treilea lider global în industria auto, după Volkswagen şi Toyota, transmit DPA şi Reuters. (Economica.net)

7. Piata de media din Romania a inregistrat o noua crestere in 2018, ajungand la 454 milioane de euro la sfarsitul anului, cu 10% mai mult fata de anul 2017, potrivit noului raport Media Fact Book, realizat de agentia Initiative. (Wall-Street.ro)

8. Piaţa publicităţii online din Statele Unite, dominată de Google ţi Facebook, va atinge 160 de miliarde de dolari în 2023, faţă de 107 miliarde de dolari în 2018, susţinută de categorii cu ritm rapid de creştere, cum sunt videourile pentru dispozitive mobile, potrivit unui raport realizat de firma de consultanţă PwC, transmite Reuters. (News.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news