1. Incep concedierile la stat! Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor Publice, in unele ministere si institutii subordonate vor fi dati afara 50% dintre angajati, scrie Digi24. Actul normativ propune diminuarea numarului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat, subsecretarilor de stat si asimilatilor acestora din cadrul ministerelor si aparatului de lucru al Guvernului. (Wall-Street.ro)

2. Ministerul Finantelor a anuntat, marti, ca a elaborat proiectul rectificarii bugetare si asigura respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar, in conditiile in care Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru acest an s-a majorat la 1.031 miliarde de lei (217,9 miliarde euro), fata de 1022,5 miliarde de lei cat s-a estimat la inceputul anului. (Ziare.com)

3. De la 1 septembrie 2019, Guvernul introduce acciza pentru băuturile răcoritoare care conţin zaharuri adăugate. Cuantumul accizei va fi 0,8 lei pe litru pentru băuturile cu 5-8 g zaharuri adăugate la 100 ml produs, şi de 1 leu pe litru pentru băuturile răcoritoare al căror conținut de zaharuri adăugate depăşeşte 8 g la 100 ml produs, se arată într-un proiect de act normativ publicat astăzi de Ministerul de Finanţe. (Economica.net)

4. Impozitarea pensiilor speciale mai așteaptă. Va fi, probabil, proiect de lege ce va fi trimis în Parlament. Cu impozitarea pensiilor speciale eu merg mai departe, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice (MFP), într-o conferință de presă. (HotNews.ro)

5. Bacșișul pe care românii îl lasă în baruri și restaurante va fi opțional, ca și până acum, însă va fi trecut pe nota de plată, cel mai probabil din această toamnă. Modificarea, estimată că ar urma să dubleze veniturile angajaților din domeniu, a fost convenită astăzi de reprezentanții industriei cu ministrul de Finanțe. (Profit.ro)

6. Compania Uber deschide astăzi în România cel mai mare centru de asistenţă din Europa Centrală şi de Est, după o investiţie de circa 250.000 de dolari în Pipera, potrivit reprezentanţilor companiei. Uber România a decis să deschidă centrul de asistenţă la Bucureşti într-un moment în care piaţa de ride-sharing devine din ce în ce mai competitivă. Cu alţi jucători precum Bolt, Yango sau CleverGo care încearcă să câştige teren. (ZF.ro)

7. Aproape 17,5% dintre directorii executivi (CEOs) ai celor mai mari 2.500 de companii listate la nivel global au părăsit, anul trecut, poziţiile pe care le deţineau, un număr record de plecări în ultimii 15 ani, potrivit studiului 2018 CEO Success, recent publicat de PwC şi Strategy&. (News.ro)

Topics #revista presei #top news