1. După mai bine de trei ani de la semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate al Tunelului Meseş din Autostrada Transilvania, acesta încă nu e gata. Mai mult, firma care trebuia să îl finalizeze se judecă cu statul după ce i-a aplicat penalităţi de întârziere. (Economica.net)

2. Prețurile petrolului sunt în scădere marți, din cauza derogărilor de la sancțiunile impuse Iranului acordate de Statele Unite unor opt țări și a îngrijorărilor că o încetinire a creșterii economice la nivel mondial poate reduce cererea de țiței, transmite Reuters.(Profit.ro)

3. Emoții mari pentru Executivul condus de Viorica Dăncilă. O delegație a Fondului Monetar Internaţional (FMI) vine astăzi în România. Misiunea este condusă de șeful FMI pentru România, Jaewoo Lee. Delegația se va afla la Bucureşti în perioada 6 – 12 noiembrie. (Capital.ro)

4. Dificultăţile companiilor de a recruta oameni calificaţi au devenit pentru mediul de business din România o problemă mai mare decât taxele, a declarat Violeta Luca, noul general manager al Microsoft Români. (ZF.ro)

5. Curentul populist atrage o atenţie deosebită la nivelul Uniunii Europene încât blocul se aşteaptă la un nou asalt asupra structurii începând cu anul viitor, însă următoarele alegeri din cadrul blocului european scot la iveală un nou pericol: apatia faţă de vot, potrivit Bloomberg. (BusinessMagazin.ro)

6. Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) a avertizat marţi că diferenţa dintre veniturile bugetare proiectate prea optimist şi cheltuielile mai mari, asumate pentru salarii şi asistenţă socială, afectează realizarea planului de investiţii bugetat pentru acest an, în contextul în care costul finanţării este pe un trend ascendent la nivel global. (News.ro)

7. Oamenii de stiinta au dezvoltat un software care, folosind machine learning si analiza de text, depisteaza minciunile din sesizarile scrise cu o precizie atat de ridicata incat a inceput sa fie folosit in sectiile de politie din Spania. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news