1. Wanzhou Meng, directorul financiar al companiei chineze Huawei, fiica fondatorului companiei, a fost arestată în Canada pentru a fi extrădat Statelor Unite. Meng, care face parte din consiliul de conducere și este fiica fondatorului Ren Zhengfei, este acuzată că a încălcat sancțiunile impuse Iranului. Arestarea ar fi avut loc pe 1 decembrie, la Vancouver, fiind divulgată acum. (Profit.ro)

2. Aproape trei sferturi din gospodăriile din România, respectiv 72,4%, au acces la reţeaua de internet de acasă, în creştere cu 3,8 puncte procentuale faţă de nivelul din 2017, informează INS. Dintre acestea, 63% sunt localizate în mediul urban. (ZF.ro)

3. Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă peste 2.000 de locuri de muncă, cele mai multe oferte de angajare fiind în Spania, unde se caută persoane pentru cules de căpşuni, anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). (Capital.ro)

4. Familiile din România au cheltuit în primele 9 luni ale acestui an cu 6,4% mai mulţi bani pentru bunurile de larg consum comparativ cu perioada similară a anului trecut, majorarea preţurilor fiind responsabilă de cea mai mare parte din această evoluţie, potrivit unui comunicat al companiei de cercetare şi analiză – GfK. (Economica.net)

5. Cu un număr redus de vehicule electrice pe şosele, serviciile de încărcare pentru maşinile electrice nu au fost o prioritate pentru guverne, dar, odată cu intrarea în vigoare a noilor norme de poluare ale UE, din 2020, situaţia se va schimba pentru spaţiul est-european, comentează Reuters.(Mediafax.ro)

6. Preţurile cerute de vânzătorii de apartamente au crescut cu 6,2% în noiembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 1.242 de euro pe metru pătrat util, potrivit datelor publicate, joi, de platforma Imobiliare.ro. (News.ro)

7. Facebook a oferit unor companii, intre care Netflix si Airbnb, acces preferential la datele utilizatorilor, limitand in schimb serviciile pentru majoritatea celorlalte, potrivit emailurilor si prezentarilor facute publice de un parlamentar britanic. (Ziare.com)

 

 

Topics #revista presei #top news