1. Firma de private equity Carlyle Group a ajuns să controleze 36 de com­panii în Romania, în diverse sec­toare economice, ultima achiziţie vizand o serie de active ale OMV Petrom SA, preluate prin intermediul Mazarine Energy Romania, subsidiară a Maza­rine Energy BV. (Economica.net)

2.  Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat joi că bugetul de stat pe 2019 va fi prezentat şi adoptat vineri de Guvern, iar ulterior trimis către Parlament, adăugând că proiectul prevede o creştere “foarte importantă” în domeniile investiţii, sănătate şi educaţie. (Capital.ro)

3. Grupul financiar olandez ING se gândeşte să-şi mute o parte din angajaţii platformei de tranzacţionare centralizate de la Londra, un proiect început acum trei ani, înapoi în Europa, din cauza unui Brexit fără acord, scrie, miercuri, Bloomberg. (Mediafax.ro)

4. O firmă românească de securitate cibernetică, Safetech Innovations, care vrea să-și caute finanțare pe bursă, la București, și-a dublat profitul în anul 2018 față de 2017. Firma IT a înregistrat în 2018 un profit net de aproximativ 1.100.000 lei, în creștere puternică față de anul 2017, când a avut 529.000 lei, profit, a anunțat, joi, Safetech Innovations, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.(StartupCafe.ro)

5. Apple a redobândit miercuri poziţia de cea mai valoroasă companie americană listată la bursă, încheind şedinţa de tranzacţionate în creştere cu 0,03%, la o capitalizare de 821,5 miliarde de dolari, înaintea liderilor recenţi Microsoft şi Amazon.com, transmite Reuters. (News.ro)

6. De la 1 ianuarie, salariul minim brut pentru angajatii din constructii a crescut la 3.000 de lei, in urma intrarii in vigoare a “Ordonantei lacomiei”. In plus, angajatii cu salarii intre 3.000 si 30.000 de lei sunt scutiti de la plata impozitului pe salariu si a CASS, CAS se reduce 21,25%, iar contributia asiguratorie pentru munca la 0,3375%. (Ziare.com)

7. Chrome este cel mai nou browser care oferă o facilitate de verificare a parolelor. Acestea sunt controlate automat, iar utilizatorul este notificat când una din parolele sale a fost spartă. Sub forma unei extensii pentru Chrome, numite Password Checkup, Google oferă utilizatorilor o funcție prin care aceștia sunt înștiințați când parola folosită nu este sigură și sunt încurajați să o schimbe. (Profit.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news