1. Populaţia din România a ajuns la sfârşitul anului 2018 la o avuţie netă de 2.023 mld. lei (aproximativ 435 mld. euro), iar cea mai mare pondere, de 78%, revine activelor imobiliare, potrivit celor mai recente date ale Băncii Naţionale. O valoare mai mare a avuţiei populaţiei, de 2.047 mld. lei, a fost înregistrată în anul de boom economic 2008. (ZF.ro)

2. Câştigul salarial mediu brut a fost în aprilie 5.105 lei, mai mare cu 1,1% faţă de martie, iar cel net a fost 3.115 lei, în creştere cu 40 de lei (1,3%), informează INS. Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (7.192 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.785 lei). (Mediafax.ro)

3. Curtea Consituțională a respins proiectul avizat recent de Parlament pentru scutiri de taxe și reduceri de TVA la cazinouri, hoteluri, restaurante, cluburi sau magazine, amplasate pe insule și suprafețe rezultate din modificări naturale ale teritoriului ori amenajări hidrotehnice, după ce președintele Iohannis a atenționat că documentul a fost adoptat cu depășirea termenelor legislative și nu a fost supus avizării Consiliului Economic și Social. (Profit.ro)

4. Compania finlandeză Nokia începe să atragă interesul investitorilor pentru echipamentele sale pentru reţeua de generaţie nouă 5G şi a depăşit competitorul direct, compania chineză Huawei, în ceea ce priveşte numărul de contracte încheiate la nivel mondial. (Economica.net)

5. Facebook nu va mai permite preinstalarea aplicaţiilor sale pe telefoanele Huawei, decizia fiind o nouă lovitură pentru gigantul tehnologic chinez, care încearcă să îşi menţină afacerile în condiţiile interdicţiei americane de a cumpăra componente şi software din Statele Unite, transmite Reuters. (News.ro)

6. Google lansează în toamnă plaforma de jocuri prin streaming, Stadia, disponibilă direct din browserul Chrome pe laptop, desktop, mobil sau TV. Jocurile vor fi disponibile chiar şi în format 4K. Vezi lista primelor jocuri disponibile şi preţurile. (StartupCafe.ro)

7. Un business nu este niciodata perfect si, din cand in cand, te vei lovi de clienti nemultumiti care, mai mult, lasa si recenzii online “pline de furie”. Cum sa reactionezi? Cum sa tii astfel de comentarii “sub control” si exista vreo modalitate de a “le ascunde”? Osnat Peled, femeie de afaceri si liderul Business Woman Forum Romania. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news