1. Frații Pavăl au în plan să lanseze un fond de private equity dedicat întreprinderilor mici și mijlocii din România. Mișcarea fraților Dedeman va fi făcută prin Pavăl Holding. Compania Pavăl holding administrează afacerile fraților Pavăl. (Capital.ro)

2. Primăriile au vândut în ultimul deceniu peste 4.500 de locuințe ANL, care, teoretic, sunt închiriate de tineri aflați la început de carieră. Surprinzător este că peste 27% dintre chiriași cumpără cu banii jos sau omit să indice sursa de finanțare. Ritmul a accelerat în ultimii cinci ani, perioadă în care statul a vândut mai multe locuințe decât a construit. (Profit.ro)

3. Câştigul salarial mediu nominal net a scăzut la 2.933 lei în luna februarie a acestui an, mai puţin cu 3 lei (-0,1%) faţă de luna precedentă, în condiţiile în care câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.819 lei, cu 0,4% mai mic decât în luna ianuarie 2019, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate luni. (Economica.net)

4. Francezii fac afaceri anuale de peste 15 miliarde de euro în România, iar austriecii au venituri de 14 mld. euro, dar şi-au pierdut interesul şi nu mai aduc bani noi. Grecii au probleme acasă şi îşi retrag capitalurile din străinătate. (ZF.ro)

5. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţine că asistăm la un circ electoral în care politicieni din aproape toate partidele militează pentru încălcarea Legii taximetriei, doar pentru a se face loc pe piaţă unor firme care încalcă cel puţin trei legi. (Mediafax.ro)

6. Tichetele de masă, cadourile (cardurile și tichetele cadou), decontarea transportului (către/de la serviciu), turismul intern (tichetele de vacanță) şi pensiile private (pilonul 3) sunt principalele beneficii extrasalariale pentru care angajații români au optat anul trecut, potrivit unei analize BenefitOnline.ro. Cât au cheltuit angajatorii cu aceste beneficii extrasalariale. (StartupCafe.ro)

7. Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat, luni, creşterea de 4,1% a economiei româneşti anul trecut, serie brută, faţă de 2017. În februarie, INS a publicat primele date provizorii referitoare la avansul de 4,1% al economiei româneşti anul trecut. Luni, INS a confirmat aceste date. (News.ro)

8. IBM a dezvoltat o tehnologie pe baza de inteligenta artificiala care poate prezice cu o acuratete de 95% daca un angajat intentioneaza sa-si dea demisia, a anuntat recent CEO-ul companiei, Ginni Rometty. Tehnologia dedicata retinerii angajatilor a fost dezvoltata constant pe parcursul celor sapte ani de cand Rometty conduce IBM, companie pentru care lucreaza aproximativ 350.000 de oameni. (Ziare.com)

 

 

 

Topics #revista presei #top news