1. Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, este acuzat de DNA că a primit 869.413 euro mită de la reprezentanţii unor firme din domeniul IT, în schimbul punerii la dispoziţie a unor oferte de preţ avantajoase privind produsele comercializate de Oracle, în vederea participării firmelor respective la licitaţii publice organizate de diverse instituţii de stat sau cu capital de stat. (Economica.net)

2. Tranzacţie surpriză pe piaţa imobiliară: Ikea cumpără de la Ion Ţiriac un teren de 8 hectare la Timişoara pentru al treilea magazin din România. Cu un nou magazin în Timişoara, Ikea se va afla la 300 de kilometri distanţă de magazinul pe care îl are deja în Budapesta şi la distanţă de 160 de kilometri de cel din Belgrad. (ZF.ro)

3. TDC Communications, cel mai mare operator de telecomunicații din Danemarca, va externaliza centrul de comandă al rețelei (Network Operation Centre – NOC) către Ericsson România. Mutarea operațiunilor la centrul Ericsson din București va fi efectuată la finele acestei luni și va reduce costurile operatorului danez. (Profit.ro)

4. Guvernul va aproba, joi, declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrărilor pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 1 Sibiu – Boiţa. Exproprierile sunt în valoare de peste 5 miliarde de lei, alocate din bugetul Ministerului Transporturilor. (Mediafax.ro)

5. Teama ca Germania ar intra in recesiune din cauza razboiului comercial dintre SUA si China s-a amplificat in aceasta saptamana. CNN Business transmite ca datele publicate miercuri de institutul national de statistica al celei mai puternice tari europene sunt ingrijoratoare. (Ziare.com)

6. La Cernobâl a fost distilată în premieră votca Atomik, primul produs de consum obţinut în zona de excludere. ”Este singura sticlă existentă, tremur când o ridic”, a spus profesorul Jim Smith, referindu-se la votca obţinută din cereale, relatează BBC. (News.ro)

7. Samsung Electronic a prezentat joi seară telefonul său ”fanion” Note 10 care, în premieră, vine în două variante, una cu ecran de 6,3 inci și alta cu ecran de 6,8 inci, cel mai mare pus vreodată pe un Note. Ambele vor avea și variantă 5G, iar prețurile pentru SUA sunt de 949 dolari pentru Note 10 și de 1.099 dolari pentru Note 10+. (HotNews.ro)

 

Topics #revista presei #top news