1. România ar putea fi a doua ţară din Uniunea Europeană (UE), după Cehia, care ar putea aplica mecanismul de taxare inversă generalizată, în contextul în care Consiliul pentru Afaceri Economice şi Financiare al Consiliului Uniunii Europene (ECOFIN) a hotărât recent că statele membre UE ”cel mai grav afectate de frauda în materie de TVA” vor putea aplica acest mecanism, a anunţat luni PwC România. (News.ro)

2. eMag, cel mai mare retailer online local, pregătește o nouă mișcare pe piață, urmând să lanseze un serviciu propriu de plată, denumit eMag Pay, pentru clienții săi, cu cont înregistrat pe eMag, care cumpără de pe alte platforme. Noul serviciu va fi pus la dispoziția comercianților. (Profit.ro)

3. Hennes & Mauritz AB (H&M) a achiziţionat o participaţie în Klarna – firma suedeză din domeniul tehnologiei financiare (fintech) – pentru a-şi majora vânzările online, a anunţat luni publicaţia Financial Times citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters. (Economica.net)

4. În primele nouă luni ale anului uzina Dacia din Mioveni a produs 242.605 vehicule, ceea ce reprezintă o creştere cu 4,6 % faţă de perioadă similară din 2017 (231.858 unităţi), informează Asociaţia Constructorilor de Automobile din România ACAROM. (ZF.ro)

5. Comisia Europeană este îngrijorată că producătorii auto vor căuta să exporte maşinile diesel vechi în Europa de Est, după aprobarea subvenţiilor pentru achiziţionarea unor modele mai puţin poluante, a declarat luni Elzbieta Bienkowska, comisarul pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri. (Capital.ro)

6. Benzina si motorina s-au scumpit de aproape doua ori mai rapid ca media Uniunii Europene, in ultimul an, principalii factori fiind masurile luate de PSD si cresterea pretului barilului de petrol. (Ziare.com)

7. Potrivit BNR, indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează rata dobânzii la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,13%.  O lovitură dură primesc, însă, cei cu credite ipotecare. Indicele ROBOR la 6 luni, în funcție de care se calculează rata dobânzii la creditele ipotecare în lei a urcat la 3,39%. (Bugetul.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news