1. Zona euro riscă să intre într-o perioadă de stagnare economică prelungită de tipul celei traversate de Japonia pe parcursul mai multor decenii, dacă guvernele nu vor oferi măsuri de stimulare fiscală, a avertizat directorul general al fondului de investiții Blackstone, Stephen Schwarzman, la CNBC. (Profit.ro)

2. Câştigul salarial mediu nominal net a scăzut la 3.044 lei în luna august a acestui an, un declin de 75 lei (-2,4%) faţă de iulie 2019, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi, scrie Agerpres. Câştigul salarial mediu nominal brut a fost 4981 lei, cu 110 lei (-2,2%) mai mic decât în luna iulie 2019. (Economica.net)

3. Facebook, companie ce deţine WhatsApp, şi Twitter sunt obiectul unei investigaţii ce priveşte încălcarea GDPR în ţara europeană în care îşi au sediile centrale. Amenzile ar putea ajunge la câteva miliarde de dolari, daca vor fi găsite vinovate. (Capital.ro)

4. Cramele Recaş, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa vinurilor, estimează pentru anul în curs o creştere de aproximativ 18% a veniturilor pe piaţa internă după ce în 2018, la nivel de grup, s-au înregistrat afaceri totale de 45 mil. euro. (ZF.ro)

5. După un plus de 1,2% în luna august, apartamentele (noi şi vechi) disponibile spre vânzare în România au s-au apreciat şi în septembrie – avansul s-a cifrat, însă, de data aceasta, la doar 0,6%, potrivit indicelui Imobiliare.ro, care relevă scăderi de preţuri în Iaşi şi Braşov. (News.ro)

6. Constructorul auto american Ford lanseaza, marti, la Craiova, productia noului Puma, primul vehicul hibrid construit in Romania, o investitie de 200 de milioane de euro. “Ford marcheaza astazi inceputul productiei de serie a noului Ford Puma la uzina de ultima generatie din Craiova, pentru a raspunde cererii clientilor din segmentul cu cea mai rapida crestere din industria auto. (Ziare.com)

7. Robert Tiderle, Papaya Advertising, si-a inceput ziua mai devreme decat de obicei, cu un telefon de la un post de radio. Apoi a urmat un interviu video cu o televiziune. L-am gasit in spatiosul sau birou, inconjurat de carti (in majoritate SF), relaxat si gata de a discuta despre piata de media, cel mai nou spot pentru eMAG, cu Mihai Sora, dar si, bineinteles, zona de politica evitata, din pacate, de multi actori din piata. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news