1. Peste 250.000 de someri sunt inregistrati oficial in tara noastra, iar cateva zeci de mii incaseaza lunar bani de la stat sub forma de indemnizatie de somaj. Si daca unora dintre romanii fara nu loc de munca banii din somaj nu le permite sa isi duca traiul zilnic, altii traiesc foarte bine ca someri. Iata cele mai mari indemnizatii de somaj incasate de romani. Sumele ajung si la aproape 16.000 de lei. (Wall-Street.ro)

2. După ce a vândut imobilul de birouri The Office, deținut în parteneriat 50%-50% cu NEPI Rockcastle către Dedeman contra unei sume estimată la 120 milioane de euro, antreprenorul român Ovidiu Șandor se concentrază asupra Isho, proiectul mixt (office și rezidențial) de 130 de milioane de euro din Timișoara. Dezvoltatorul deținut de Șandor, Mulberry Development va livra la toamnă a două fază a componentei office a proiectului, iar fazele trei și patru din Isho Offices vor fi livrate vara viitoare. (Economica.net)

3. Telekom nu trece prin cea mai bună perioadă pe piața din România și acest lucru este susținut și de cifrele trimestrului 2 din 2019. În acest interval, veniturile grupului Telekom Romania au ajuns la 231,2 milioane euro, în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent. (Capital.ro)

4. Capitalizarea bursieră a companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a crescut cu 14% în primele şase luni ale anului, faţă de finalului lui 2018, la peste 34,8 de mld. euro, dar activitatea de tranzacţionare a înregitrat o scădere de 25% faţă de S1/2018, ca urmare a diminuării drastice a valorii ofertelor derulate pe piaţa principală de acţiuni şi obligaţiuni, arată raportul financiar al BVB. (ZF.ro)

5. ANAF a aplicat prevederile Legii prevenirii în primele şase luni ale anului 2019, în cazul a peste 18.400 de contribuabili. În perioada menţionată, inspectorii antifraudă au emis 1.073 de avertismente din care pentru 1.051 au fost anexate şi planuri de remediere, informează ANAF.  (Mediafax.ro)

6. O curte federala de apel din San Francisco a respins, joi, solicitarea Facebook de a nu admite un proces colectiv in care compania este acuzata ca a adunat si stocat ilegal datele biometrice a milioane de utilizatori, fara consimtamantul acestora. (Ziare.com)

7. Recenta escaladare a războiului comercial dintre Statele Unite și China a devansat viitoarea recesiune a economiei americane, potrivit majorității economiștilor intervievați de Reuters, care anticipează că Rezerva Federală va reduce dobânzile din nou în septembrie și încă o dată anul viitor. (Profit.ro)

 

Topics #revista presei #top news