1. eMAG intră în acţionariatul aplicaţiei de food delivery EuCeMananc cu scopul de a accelera dezvoltarea business-ului prin creșterea numărului de restaurante aflate pe platformă și astfel a varietății de mâncare care ajunge la clienții săi. (Economica.net)

2. Exporturile au crescut cu 2,1% în primele șapte luni, la 40,73 miliarde euro, iar importurile cu 5,8%, la 50,2 miliarde euro, comparativ cu perioada ianuarie-iulie 2018, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS). (Profit.ro)

3. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a selectat 340 de solicitări, în valoare de 497.311 euro, pentru rambursarea primelor de asigurare încheiate de fermierii activi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. (Capital.ro)

4. Cu toate revoluţiile din domeniul mobilităţii, mersul pe două roţi este mai popular ca niciodată. Acesta fiind contextul, doi creativi au decis chiar de 1 Mai muncitoresc, în 2018, să aducă pe piaţă o bicicletă uşoară ca pana. Cu agilitatea unui prădător, Panamea, pentru că aşa se numeşte bicicleta, răzbate azi prin jungla urbană din Bucureşti, Paris sau Roma, fiind în sine o revoluţie pe două roţi. (ZF.ro)

5. O treime din investiţiile străine pe plan internaţional aparţin multinaţionalelor care evită plata taxelor, 40% din fluxurile de capital fiind utilizate drept vehicule pentru inginerii financiare, relevă un articol din Financial Times. (Mediafax.ro)

6. Grupul CEZ a lansat o testare de piaţă privind vânzarea activelor deținute în România, printre care parcul eolian din Dobrogea şi distribuția din Oltenia, potrivit unui comunicat al companiei. Reamintim că CEZ și-a manifestat încă din vară intenția de a vinde activele din România. La fel și grupul italian ENEL. Una dintre companiile interesate de achiziționarea acestor active este Hidroelectrica. (HotNews.ro)

7. Câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna iulie de 3.119 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 23 lei (-0,7%), arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

Topics #revista presei #top news