1. ANAF, cu cei aproximativ 25.000 de angajați, este unul dintre cei mai mari angajatori din România. Eficiența angajaților în ce privește administrarea colectării taxelor este constant subiect de critică, dar asta în contextul în care ANAF lucrează cu un sistem IT învechit și dezvoltat în timp fără o strategie clară. (Profit.ro)

2. Peste 9.000 de civili au luat pensie specială în iunie 2018, iar printre ei se numără magistraţi, piloţi, diplomaţi, parlamentari şi grefieri. În primul semestru din 2018, civilii ar fi meritat pensii în valoare totală de 98 de milioane de lei, în baza contribuţiei virate la pensie, pe parcursul vieţii profesionale, ca românii obişnuiţi, arată datele comunicate de Casa Naţională de Pensii (CNPP). (Economica.net)

3. Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în jos prognoza de creştere economică a României, la 4% în 2018, cu 1,1 puncte sub estimările din raportul World Economic Outlook din aprilie, pe fondul temperării stimulentelor. (ZF.ro)

4. Majorările salariale din ultimii doi, axate pe angajaţii plătiţi de la bugetul public, au dus România într-o situaţie frustrantă pentru cei peste 4 milioane de salariaţi din sectorul privat, adică cei care realizează bugetul de stat. (Money.ro)

5. Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a adoptat o iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiţii speciale, precum şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani. (Capital.ro)

6. Mai multi clienti ING s-au trezit luni fara bani pe card, iar cand si-au interogat conturile au observat ca pe anumite tranzactii le fusesera luati banii de doua ori.Dincolo de situatia de a nu avea acces la propriile fonduri, principala critica ce este adusa bancii este legata de comunicare. Oamenii au aflat fie cand au fost fata in fata cu contul si au vazut alta suma decat se asteptau, fie de la prieteni sau din presa. (Ziare.com)

7. Retailerul Altex România va dezvolta un nou centru logistic lângă Bucureşti, în comuna Dragomireşti Vale, o investiţie totală de peste 37 milioane de euro, pe un teren de 15,2 ha care a fost achiziţionat de pe piaţa liberă cu aproximativ 5,5 milioane de euro, a anunţat marţi compania. (News.ro)

Topics #revista presei #top news