1. România ajunge indirect “victimă colaterală” a războiului dintre președintele SUA, Donald Trump, și Congresul Statelor Unite, pe tema finanțării masivului proiect de construire a unui zid la granița dintre SUA și Mexic, despre care președintele susține, în răspăr chiar cu destui membri ai Partidului Republican, că este vital pentru stoparea imigrației ilegale. (Profit.ro)

2. Agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a retrogradat, luni, ratingul atribuit producătorului auto american Ford Motor la nivelul “junk”, nerecomandat pentru investiţii, estimând că planul de restructurare de 11 miliarde de dolari va duce la diminuarea câştigurilor, transmit AP şi Bloomberg. (Economica.net)

3. Potrivit celor mai recente date publicate de INS, câştigul salarial mediu brut a fost de 5091 lei în luna iulie 2019, cu 36 lei (-0,7%) mai mic decât în luna precedentă. Cât despre câştigul salarial mediu net, acesta a fost de 3119 lei in luna iulie, în scădere faţă de luna precedentă cu 23 lei (-0,7%). Comparativ cu luna iulie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 15,2%. (Capital.ro)

4. Siveco, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de software, prezent şi pe piaţa de integrare de soluţii IT&C, cu afaceri de 155 mil. lei în 2018, se va sparge în două, noua entitate formată, compania Software Imagination & Vision, urmând să fie fondată pe bazele departamentului de dezvoltare din cardul firmei de IT, conform unor decizii ale acţionarilor publciate în Monitorul Oficial. (ZF.ro)

5. Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională începe marţi, când persoanele fizice se pot adresa instalatorilor pentru înscrieri.(Mediafax.ro)

6. Zeci de mii de firme se înfiinţează anual în România. De multe ori, se întâmplă însă ca viitorii patroni să nu ia în calcul încă de la înfiinţarea societății comerciale problemele ce pot apărea pe parcurs, probleme legate în special de disputele dintre asociați, de modalitatea de vot sau de atribuțiile acordate administratorului, explică reprezentanţii unei firme de avocatură. (StartupCafe.ro)

7. Persoanele care vor călători din Regatul Unit către statele membre ale Uniunii Europene (UE) vor beneficia – în cazul unui Brexit fără acord (”no deal”) – de duty-free, care astfel va reveni, a anunţat marţi Trezoreria britanică, relatează AFP. (News.ro)

 

Topics #revista presei #top news