1. Salariile bugetarilor din România au explodat după 2015. Pentru fiecare leu în plus câștigat în privat, funcționarii publici au luat aproape 3 lei! Lucrătorii din administrație au ajuns să câștige mai mult decât funcționarii din Polonia și Ungaria, iar media pe total bugetari, inclusiv cei din sănătate și educație, a depășit-o pe cea din Ungaria și se apropie vertiginos de cea din Polonia, relevă datele Profit.ro. (Profit.ro)

2. Dezvoltatorii imobiliari încearcă să combată și ei traficul sugrumat al Bucureștiului, încercând să găsească tot felul de soluții de dezvoltare care să elimine o parte dintre mașinile care umplu zilnic orașul. De la încurajarea angajaților din clădirile de birouri să folosească bicicletele, la interzicerea traficului auto în proiectele rezidențiale sau construcția de proiecte mixte care să aducă locuințele la un loc cu birourile şi spaţiile comerciale, toate reprezintă inclusiv tentative de a mai elibera traficul. (Economica.net)

3. Republica Vietnam este o piaţă extrem de importantă pentru producătorul Antibiotice Iaşi şi se doreşte extinderea în continuare în această ţară. În acest scop, ambasadorul Republicii Vietnam în România a efectuat o vizită la sediul fabricii. (Capital.ro)

4. Lanţurile de hipermarketuri, supermarketuri, magazine de discount şi cash&carry deţin în proprietate circa 60% din totalul celor aproape 100 de hectare de depozite.Retailerul german Kaufland, liderul pieţei locale de comerţ după cifra de afaceri, are în prezent două depozite logistice în România, cu o suprafaţă cumulată de 19 hectare, însă are în plan noi investiţii în domeniu, extinderile fiind planificate pentru următorii cinci ani. (ZF.ro)

5. Institutul Național de Statistică (INS) a revenit asupra creșterii economice pentru primul semestru din acest an, prezentând datele provizorii (2). Astfel, conform instituției, dacă pe datele anterioare era estimată o creștere economică de 4,7%, aceasta este acum văzută de 4,6%, deci o diferență de 0,1 puncte procentuale. Și în prețuri curente PIB-ul este mai mic, respectiv cu 770,7 milioane lei, la 440,1 miliarde lei. (HotNews.ro)

6. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat Raiffeisen Bank cu 150.000 euro pentru ca doi angajati ai bancii au utilizat date transmise de catre personalul Vreau Credit prin intermediul aplicatiei mobile WhatsApp la simulari de prescoring, conform unui comunicat al institutiei publicat miercuri. (Wall-Street.ro)

7. Una dintre cele mai cerute functii de catre utilizatorii retelei sociale Instagram a fost, de-a lungul anilor, dark mode, adica posibilitatea de a folosi aplicatia pe un fundal intunecat. Iata ca acum acest lucru este posibil. Luni noapte, facilitatea a fost implementata pe sistemele de operare iOS si Android. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news