1. Companiile straine au investit in Romania, din anul 2003 si pana in prezent, 75 de miliarde de euro. Investitorii au construit fabrici si centre logistice, au modernizat cladiri de birouri si o buna parte a infrastructurii energetice, au adus tehnologii noi de productie si cele mai performante sisteme de management. (Ziare.com)

2. Problemele României. Analiştii: Companiile nu au suficientă productivitate pentru a-şi permite majorarea salariului minim cu încă 101 lei net pe lună/ 251 lei pentru cei cu studii superioare. Doi antreprenori români: Plătesc 180-200 de lei pe zi, şi chiar mai mult dacă e nevoie, şi nu am suficienţi oameni care să vină la muncă (ZF.ro)

3. Parlamentul European discută luni un raport în favoarea admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, marţi fiind programat votul, însă decizia finală pe acest subiect revine Consiliului UE. Documentul a fost adoptat în noiembrie de Comisia pentru Libertăţi Civile din PE. (Economica.net)

4. Volumul tranzacțiilor cu terenuri agricole s-a diminuat cu 5,5% în primele 11 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului anterior, în tendință cu evoluția generală descendentă a tranzacțiilor cu apartamente și case, dar cu o scădere mai puțin abruptă, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) analizate de Profit.ro. (Profit.ro)

5. 2018 a fost un an bun pentru fanii călătoriilor pe calea ferată, cu noi trenuri rapide inaugurate în întreaga lume, legând marile oraşe şi scurtând timpul de călătorie, comentează CNN Travel. (Mediafax.ro)

6. Mastercard şi Microsoft au anunţat o colaborare strategică în domeniul digital, prin care utilizatorii ar avea acces la o identitate digitală universal recognoscibilă.(News.ro)

7. După ani buni în care a condus clasamentul amenințărilor informatice care țintesc persoane și companii, ransomware a pierdut poziția de lider în prima jumătate a lui 2018. Detronat în premieră de minerii de criptomonedă, ransomware a recuperat din decalaj în a doua parte a anului și a demonstrat că amenințările care criptează fișiere și apoi solicită recompensă nu vor dispărea din peisaj nici anul viitor.(HotNews.ro)

Topics #revista presei #top news