1. Votarea bugetului de stat pe 2019 va aduce probabil şi aprobarea plafonului pentru reînceperea derulării programului Prima Casă, chiar dacă acum va fi impusă limită de vârstă şi un nivel mai mare al avansului. Rămâne de văzut însă câte bănci vor mai intra în acest program. (Economica.net)

2. IT-iştii, avocaţii, bancherii şi specialiştii în resurse umane au fost anul trecut angajaţii cu cele mai mari salarii din România, potrivit raportului anual HR Review & Trends, lansat de eJobs, cel mai mare salariul mediu net fiind înregistrat de cei din IT, cu 5.731 de lei, pe lună. (ZF.ro)

3. În ciuda faptului că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiaţiilor pe care acestea le emit, transmite Go4it. Majoritatea dispozitivelor de pe piaţă din acest moment nu sunt foarte periculoase, însă multe dintre ele se apropie destul de mult de limita teoretică de 1,6- 2,0 SAR (W/kg). Printre modelele de pe piaţă care emit cele mai multe radiaţii se numără modele de la OnePlus, Xiaomi, HTC şi chiar Apple şi Google. (Mediafax.ro)

4. Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul a accelerat în decembrie 2018, când s-au pierdut 10.739 de locuitori, faţă de 6.918 în aceeaşi lună a anului 2017, în principal din cauza creşterii mortalităţii, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

5. Isarescu: Valcov a impanzit televiziunile si face tot felul de declaratii greu de digerat. Ce putem face cu acest individ? Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, prezinta in cadrul unei conferinte de presa noul raport trimestrial asupra inflatiei. (Ziare.com)

6. Tesla a început oficial livrările mașinii electrice Tesla Model 3 în Europa în data de 7 Februarie 2019, când primul client din Europa și-a primit mașina. Livrările vor continua cu rapiditate către clienții europeni din mai multe țări, iar primii românii care și-au comandat acest model vor intra în posesia lui în primele zile din Martie. Prețurile pornesc de la 57.900 Euro, departe de prețul de 35.000 de dolari promis. (0-100.ro)

7. Google a lansat o opțiune de navigare bazată pe realitate augmentată pentru aplicația Maps, disponibilă deocamdată doar pentru un număr limitat de utilizatori. Localizarea utilizatorilor se va face ca și până acum – cu ajutorul GPS-ului și a conexiunii la internet. În plus, pentru funcția de realitate augmentată Google Maps va folosi și camera foto a telefonului. (Profit.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news