1. Magazinele și alte firme care desfășoară activități economice pentru populație vor fi supuse, din 15 martie 2019, unei „acțiuni de control tematic” privind respectarea obligației de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic. Razia va fi făcută de inspectorii  Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din ANAF, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor. (StartupCafe.ro)

2. Stefan Vanoverbeke, CEO al IKEA pentru Europa de Sud-Est, a explicat, pentru MEDIAFAX, de ce este nevoie să fie susţinută mai mult egalitate de gen, iar companiile au un rol tot mai important în abordarea acestui subiect. (Mediafax.ro)

3. Ecaterina Paraschiv-Poirson ar vrea să aducă în Bucureşti proiectul Ibrik, restaurantul din Paris deschis la finalul lui 2018, care în ianuarie a intrat pe lista redactată de editorii VOGUE a celor mai hot locuri din capitala Franţei. Până când acest lucru va deveni realitate, noi aici, în Micul Paris, ne întrebăm un singur lucru: cum a fost posibil ca mititeii noştri să devină vedete chiar pe scena pariziană, una dintre cele mai rafinate ale lumii? (ZF.ro)

4. Câştigurile românilor au crescut în medie cu peste 25% în doi ani. Nu e o surpriză pentru nimeni că salariile de la stat au crescut peste medie. Însă ramurile economiei care au înregistrat cele mai mari creşteri au o notă de inedit. Campion al creşterilor salariale a fost mineritul, încă înainte să intre în grevă pentru măriri în criza energetică din ianuarie. (Economica.net)

5. Dobânzile cerute de bănci la creditele noi au crescut ușor în ianuarie față de luna anterioară, îndeosebi pe segmentul de consum al populației, conform ultimelor date, analizate de Profit.ro. Dobânzile la depozite au rămas, în medie, la sub 2% – substanțial sub rata inflației -, dar cu scăderi pentru economisirile atrase de la persoanele fizice. (Profit.ro)

6. Piaţa neagră a ţigaretelor a avansat în ianuarie la 17,3% din totalul consumului, cu 1,9 puncte procentuale (p.p.) mai mult faţă de noiembrie 2018, acest procent depăşind media anului 2018, care a fost de 16,3%, potrivit ultimelor date Novel Research. (News.ro)

7. Industria germana nu isi gaseste adapost in fata furtunii economice. Asa titreaza Bloomberg, care analizeaza situatia celei mai puternice economii din UE. Astfel, in Germania, companiile – de la cele mici la giganti ca Volkswagen – fac ceea ce au facut dintotdeauna: se transforma pentru a face fata schimbarilor care au loc la nivel global. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news