1. România se laudă cu 100.00 de specialiști în IT, care aduc circa 6% din PIB-ul național, dar mulți dintre aceștia lucrează pentru marile companii și, statistic, puțini dintre ei au o afacere inovativă în domeniu. Acest lucru este confirmat și de faptul că România nu există în clasamentul mondial al celor mai valoroase ecosisteme de startup-uri și nici în clasamentul celor promițătoare. (Profit.ro)

2. Mai multe persoane care în 2018 au încasat venituri doar din drepturi de proprietate intelectuală, de la un singur plătitor de venit, care sunt situate peste plafonul stabilit în Codul Fiscal şi pentru care impozitul se reţine la sursă, au aproape 2.000 de lei datorii la ANAF, fiindcă firmele cu care lucrează nu au ştiut procedura prin care pot plăti la Fisc contribuţiile sociale aferente primului trimestru din 2018, deşi au această obligaţie. (Economica.net)

3. În timp ce instituțiile de credit anticipau o scădere semnificativă a prețului proprietăților rezidențiale, comparativ cu cu trimestrul anterior, primele trei luni din 2019 au consemnat o creștere marginală a prețului pe acest segment al pieței imobiliare. Băncile estimează o evoluție relativ constantă a prețului pentru următoarele trei luni. (Capital.ro)

4. O poveste statistică: cum tinerii IT-şti, din call-centere, dar şi din agenţiile de pariuri, care au dat orice calcule peste cap la vot, au fost de fapt sursa şi pentru creşterea surprinzătoare de 5% de pe trimestrul I (ZF.ro)

5. Unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume au cerut angajaţilor să nu mai vorbească despre tehnologie şi standarde tehnice cu omologii de la Huawei Technologies, ca răspuns la includerea companiei chineze de tehnologie pe lista neagră a administraţiei americane, relatează Reuters. (Mediafax.ro)

6. Peste câteva zile încep să circule trenurile sezoniere pentru Constanța și Mangalia, iar cei care vor călători cu ele trebuie să-și ia bilete cu mult timp înainte și să fie pregătiți pentru drumuri lungi și vagoane arhipline. Cea mai lungă rută este cea de 947 km dintre Satu Mare și Mangalia, iar cel mai rapid tren este acela care face cinci ore între Brașov și Constanța. (HotNews.ro)

7. Sezonul de vacanţe de vară în Grecia a început în prima săptămână din luna iunie, cu 11 curse charter spre şapte insule greceşti, organizate săptămânal de turoperatorul Paralela 45 din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, astfel că peste 35.000 de români au ales anul acesta insulele greceşti, a anunţat, marţi, compania. (News.ro)

Topics #revista presei #top news