1. Companiile din întreaga lume continuă să investească puternic în proiecte care utilizează softuri și platforme cu inteligenţă artificială (AI), astfel încât cheltuielile globale cu sisteme AI vor ajunge la 97,9 miliarde de dolari în 2023, de peste două ori și jumătate față de cei 37,5 miliarde de dolari care vor fi cheltuiţi în 2019. (Economica.net)

2. IRI Investments SRL, subsidiara românească de exploatare forestieră controlată de divizia de investiții a grupului suedez IKEA, totodată cel mai mare proprietar local de păduri, a preluat 3 companii dezvoltatoare și operatoare de parcuri eoliene în România de la danezii de la Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa, firme care la finalul anului trecut cumulau pierderi de peste 33 milioane lei și datorii de 390 milioane lei. (Profit.ro)

3. Imobiliarium: Se observă încetinirea apetitului pentru achiziţii de apartamente, o chibzuinţă mai ridicată a cumpărătorilor, atât în ceea ce ţine de zona bugetară, cât şi de modalităţile de construcţie. Bugetul mediu pentru o locuinţă din segmentul rezidenţial middle class din Bucureşti se situează între 80.000 şi 120.000 de euro, în funcţie de factori precum locaţia sau suprafaţa construită. (ZF.ro)

4. Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 3,9% în august, după 4,1% în iulie, pe fondul scumpirii alimentelor cu 5%, faţă de 5,1% în iulie, a serviciilor cu 4,2% şi a mărfurilor nealimentare cu 2,9%, potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS). (Mediafax.ro)

5. Ford Motor a anunţat marţi că va lansa în acest an opt vehicule electrice în Europa, acesta fiind un pas major către obiectivul său ca până în 2022 majoritatea vânzărilor sale totale să fie reprezentate de automobile electrice, transmite Reuters. (News.ro)

6. Scad, pe zi ce trece, sansele ca Lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva sa se inaugureze in acest an. Motivul: marti seara, corpul autostrazii s-ar fi crapat si o parte din terasament risca sa se prabuseasca. In mod normal, circulatia pe loturile 3 si 4 ale Autostrazii Lugoj-Deva ar fi trebuit sa se deschida – cu o intarziere de peste 3 ani – pe data de 12 august. (Ziare.com)

7. Telefoane care se pliază, telefoane cu două ecrane, telefoane cu clapetă, frigidere care-și pot schimba culoarea, uriașe tuneluri formate din ecrane – sunt doar câteva dintre lucrurile ieșite din comun prezente la cel mai mare târg european de tehnologie al toamnei, IFA Berlin. (HotNews.ro)

 

Topics #revista presei #top news